Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εξαδάκτυλος: «Οι επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων θα φανούν την Μ. Εβδομάδα»

«Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους»

9 Απριλίου 2021 11:26
Εξαδάκτυλος: «Οι επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων θα φανούν την Μ. Εβδομάδα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων θα φέρει επιπτώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο θα φανούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, το πρωί της Παρασκευής (9/4) μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και μεταξύ άλλων εξήγησε πως είναι δικαιολογημένη η απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη καθώς τα στοιχεία έδειξαν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, ενώ και οι προβλέψεις από τα λύματα ήταν στον ίδιο τόνο.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε πως: "Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους και για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσουμε στη Μεγάλη Δευτέρα" και συνέχισε για το self test το οποίο χαρακτήρισε δυσάρεστο:

"Είναι αναγκαίο να διενεργούνται από τους πολίτες και να καταχωρούνται ορθώς τα αποτελέσματα του ενώ παράλληλα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα» και εξήγησε ότι θα πρέπει να υπάρξει κι ένας μηχανισμός επιτήρησης για όσους βρίσκονται θετικοί. Αλλά και για τις στενές επαφές τους που πρέπει να μείνουν σε καραντίνα". Παράλληλα, διαβάστε πως θα κάνουμε το self test στο σπίτι.

Τέλος, είπε ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα και προτεραιότητα της είναι να εξετάσει τα στοιχεία για να αποφασίσει για το άνοιγμα ή όχι, του λιανεμπορίου στις προαναφερθείσες περιοχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share