Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πρόταση βόμβα: Μάθημα στα προαύλια των σχολείων

Απίστευτη εξέλιξη!

9 Απριλίου 2021 09:24
Πρόταση βόμβα: Μάθημα στα προαύλια των σχολείων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 12 Απριλίου θα επιστρέψουν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου στις σχολικές αίθουσες. Το κυβερνητικό σχέδιο για την επιστροφή ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως το απόγευμα της Τετάρτης σημειώνοντας τη διενέργεια self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως σημειώθηκε μάλιστα το πρωί της Πέμπτης τα δημοτικά και τα γυμνάσια δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν το Πάσχα. Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, η Αθηνά Λινού σημείωσε ότι υπάρχουν κενά και λιγότερα μέτρα από αυτά που θα έπρεπε εν όψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων από την Δευτέρα με δια ζώσης εκπαίδευση.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας αναρωτήθηκε αν υπάρχει πρωτόκολλο για το τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό τεστ.

«Κλείνει η τάξη; Κλείνει το σχολείο; Τι θα γίνεται στο διάστημα από το θετικό self test μέχρι το test επαλήθευσης; Το test επαλήθευσης θα είναι rapid ή μοριακό; Τι γίνεται αν υπάρχει κρούσμα σε καθηγητή που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα;» ήταν μερικές από τις απορίες της.

Μάθημα στα προαύλια των σχολείων

Όπως είπε, σε περίπτωση θετικού test θα έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία της τάξης αμέσως και να εξεταστούν όλα τα παιδιά. Όπως υπογράμμισε αυτό θα ήταν μία καλή ευκαιρία προκειμένου να διαπιστωθεί η αξιοπιστία των self test συγκρίνοντας τα αποτελέσματα.

Ακόμη, υπογράμμισε πως τα παιδιά ανά τμήμα παραμένουν πολλά, πράγμα που καθιστά πρακτικά αδύνατη την τήρηση των αποστάσεων. Πρότεινε μάλιστα και την χρήση ακόμη και του προαυλίου για μαθήματα εφόσον πλέον ο καιρός θα το επιτρέπει.

«Είμαι ακόμα σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί» σημείωσε για τον αριθμό των κρουσμάτων.

"Γυμνάσια και Δημοτικά δεν ανοίγουν πριν το Πάσχα" - Τι δήλωσε η Κεραμέως

Ότι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Δημοτικών δεν θα γίνει πριν το Πάσχα, έκανε γνωστό το πρωί της Πέμπτης (08/04) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε αντίθεση με τα Λύκεια που αναμένεται να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση», είπε η κ. Κεραμέως μέσω τοποθέτησής της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Συνεχίζεται η τελεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες. Θυμίζω ότι τα Λύκεια έχουν μείνει για μεγαλύτερο διάστημα κλειστά και επίσης έχουμε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που πλησιάζουν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share