Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Απίστευτη μανία του 60χρονου να σκοτώσει τον 77χρονο - Συνέχισε γιατί το μηχάνημα είχε μπαταρία

Σοκάρει το χρονικό της απίστευτης δολοφονίας

9 Απριλίου 2021 08:10
Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Απίστευτη μανία του 60χρονου να σκοτώσει τον 77χρονο - Συνέχισε γιατί το μηχάνημα είχε μπαταρία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες γύρω από το έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό, με τον 60χρονο να επιδεικνύει μια απίστευτη μανία στο να σκοτώσει τον 77χρονο, αφού χαρακτηριστικά είχε συνεχίσει να προσπαθεί, βλέποντας πως το μηχάνημα είχε μπαταρία.

Ο ίδιος παραμένει φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό, κατηγορούμενος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Παρότι, μάλιστα, προσπάθησε στην αρχή να κάνει τον ανήξερο σχετικά με το ποιος αφαίρεσε τον αναπνευστήρα από την πρίζα και στην συνέχεια από το στόμα του ασθενούς από όπου προκλήθηκε κι ο θάνατος του, ωστόσο το αποτύπωμα που βρέθηκε στην συσκευή που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στον ηλικιωμένο αποκάλυψε την αποτρόπαια πράξη του.

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Το σοκαριστικό χρονικό του θανάτου του 77χρονου

Σύμφωνα με το χρονικό ο Αλβανός ασθενής που έχει ιστορικό διπολικής διαταραχής ενοχλούνταν από τον θόρυβο που έκανε ο αναπνευστήρας του αδικοχαμένου άνδρα με αποτέλεσμα να αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα τον κάνει να σιγήσει. Όπως αναφέρουν και οι έμπειροι αναλυτές της Ασφάλειας ο 60χρονος, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης σηκώθηκε από το κρεβάτι του και πήγε στο διπλανό κρεβάτι που ήταν διασωληνωμένος ο 77χρονος και με γρήγορες κινήσεις τράβηξε τον αναπνευστήρα από την πρίζα. Όμως το μηχάνημα συνέχισε να λειτουργεί με την εφεδρική μπαταρία που διαθέτει, με αποτέλεσμα για να πετύχει τον στόχο του ν' αναποδογυρίσει το μόνιτορ. Σε έξαλλη κατάσταση και βλέποντας τον αναπνευστήρα να λειτουργεί άρπαξε τον σωλήνα και τον τράβηξε από το στόμα του ηλικιωμένου.

Προκειμένου να μην τον καταλάβει κανένας, ξάπλωσε στο κρεβάτι του και όταν ήχησε ο συναγερμός της συσκευής και έσπευσαν στο σημείο νοσηλευτές και νοσοκόμοι, τότε έκανε ότι κοιμόταν. Επί μισή ώρα παρακολουθούσε τους γιατρούς να προσπαθούν να επαναφέρουν το θύμα του, χωρίς να λέει το παραμικρό. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο Αλβανός είχε απασχολήσει τις αρχές δύο φορές. Το 2006 όταν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε συμπλοκή με ομοεθνείς του και το 2019 για υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share