Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ώρα μηδέν για τον Φιλιππίδη: Στον εισαγγελέα για εξηγήσεις - Ύποπτος για ένα βιασμό και δύο απόπειρες

Στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί το ραντεβού!

9 Απριλίου 2021 07:57
Ώρα μηδέν για τον Φιλιππίδη: Στον εισαγγελέα για εξηγήσεις - Ύποπτος για ένα βιασμό και δύο απόπειρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα (09/04) στις 12 το μεσημέρι, έχει οριστεί το ραντεβού του ηθοποιού με τον εισαγγελικό λειτουργό, Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος του έχει αποστείλει κλήση για παροχή εξηγήσεων σχετικά με τις καταγγελίες τριών γυναικών που αφορούν σε μία περίπτωση βιασμού και σε δύο απόπειρες βιασμού.

Συγκεκριμένα, η κλήση στον Πέτρο Φιλιππίδη απεστάλη την προηγούμενη Παρασκευή. Ο ηθοποιός θεωρείται από τον Εισαγγελέα ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης και θα πρέπει να δώσει ανωμοτί κατάθεση, αφού πρώτα ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Ωστόσο, είναι πιθανό σήμερα να μη δώσει ο ίδιος το "παρών" στην Εισαγγελία, αλλά να προσέλθει ο δικηγόρος του, να παραλάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει το υπόμνημα με τις εξηγήσεις του.

Πέτρος Φιλιππίδης εισαγγελέας

Από τις εξηγήσεις του ηθοποιού, αλλά και από τις μαρτυρίες και τα υπόλοιπα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία θα κριθεί το εάν ο Εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι. Οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη έφτασαν στην Εισαγγελία μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της έρευνας για το ελληνικό #me_too.

Αναλυτικά οι καταγγελίες

Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει περιγράψει στον Εισαγγελέα ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό το 2008 μέσα στο θέατρο όπου είχε πάει για να αναζητήσει δουλειά. Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρωταγωνιστή το 2010 στο καμαρίνι του.

Όπως έχει καταγγείλει, είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους στο θέατρο, εκείνος αποπειράθηκε να τη βιάσει και τελικά μετά από πάλη κατάφερε να του ξεφύγει. Η τρίτη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι το 2014, μετά από επαγγελματική συνάντηση, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε ένα απόμερο σημείο και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

«Καταπέλτης» για Φιλιππίδη ο Σκιαδαρέσης: «Ήμουν μπροστά στο ξύλο που έριξε»

«Καταπέλτης» για τον Πέτρο Φιλιππίδη υπήρξε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο καταγγελλόμενο από τον Γιώργο Ψάλτου περιστατικό ξυλοδαρμού, με τον αγαπημένο ηθοποιό να το επιβεβαιώνει, αφού τονίζει πως ήταν μπροστά.

Μιλώντας στο Mega, ο ηθοποιός -ο οποίος ήταν παρών την ώρα του συμβάντος- έκανε λόγο για ανεξήγητη έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον τελευταίο να επιτίθεται στον ηθοποιό και τους συνεργάτες τους να σπεύδουν την ύστατη στιγμή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Καίει» τον ηθοποιό η νέα μαρτυρία του Γεράσιμου Σκιαδαρέση

«Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος επετέθη στον […] και χάρη στην παρέμβαση των υπολοίπων τον σταματήσαμε για να μην συμβούν τα χειρότερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε πως, αν κληθεί, θα καταθέσει στις Αρχές. «Αν χρειαστεί, βεβαίως, εννοείται πως θα καταθέσω, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια».

Πάντως, ο Πέτρος Φιλιππίδης από την πλευρά του απαντά με εξώδικο, χαρακτηρίζοντας ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share