Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πάσχα στο... χωριό: Η απόφαση της Κυβέρνησης για τις μετακινήσεις

Πότε θα ανακοινωθεί;

9 Απριλίου 2021 07:23
Πάσχα στο... χωριό: Η απόφαση της Κυβέρνησης για τις μετακινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η στάση του Σωτήρη Τσιόδρα στη συνεδρίαση και η αρνητική ψήφος του στο άνοιγμα των λυκείων, δείχνει ότι ακόμα και οι επιστήμονες δυσκολεύονται να αποφασίσουν για τα σωστά μέτρα που πρέπει να ακολουθηθεί. Ωστόσο, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μπορέσει ο κόσμος να μετακινηθεί το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, -με τα κρούσματα να είναι στα ύψη-, στην οποία μπορεί το φως στην άκρη του τέλους να έχει αρχίσει να φαίνεται, όμως ακόμα δεν έχουμε βγει στην τελική ευθεία κι ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει σε νέο πισωγύρισμα που θα αποβεί μοιραίο.

μετακινήσεις το Πάσχα

Τη δεδομένη στιγμή εκείνο που απασχολεί περισσότερο κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους είναι το θέμα των μετακινήσεων στις γιορτές του Πάσχα. Η κυβέρνηση θέλει να επιτραπούν οι μετακινήσεις για όσους έχουν δεύτερη κατοικία στο χωριό και πηγαίνουν σε περιοχή με το ίδιο επιδημιολογικό φορτίο, όμως οι λοιμωξιολόγοι αντιδρούν για έναν απλό, όσο και βασικό λόγο.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ένας πολίτης ζει στην Αθήνα και έχει εξοχικό σε ένα χωριό σε περιοχή που βρίσκεται στην ίδια επιδημιολογική κατάσταση με την Αθήνα. Πληροί δηλαδή τις 2 προϋποθέσεις για να μετακινηθεί το Πάσχα. Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν όμως ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, θα πάει στο χωριό και αν είναι ασυμπτωματικός θα διασπείρει τον ιό και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Χαρδαλιάς για Πάσχα

Στο χωριό όμως και γενικότερα στην επαρχία δεν υπάρχουν οι υποδομές της πρωτεύουσας. Αν λοιπόν υπάρξει εκτεταμένη διασπορά του ιού, τα νοσοκομεία της επαρχίας δε θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος και θα δούμε εικόνες Ιταλίας στα χωριά μας.

Η κυβέρνηση σε αυτό το επιχείρημα ανταπαντά ότι αν γίνει σωστή και υπεύθυνη χρήση των self test από τους πολίτες θα αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού και θα πάρει μια ανάσα η χειμαζόμενη οικονομία. Έτσι το πιθανότερο σενάριο είναι να επιτραπούν τελικά οι μετακινήσεις με λογική, σύνεση και μέτρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share