Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Τρώγαμε οδοντόκρεμες ή από τα σκουπίδια - Μας είχαν κλειδωμένες...» - Σοκαριστική μαρτυρία αθλήτριας ενόργανης γυμναστικής (Video)

Συγκλονίζει το νέο σκάνδαλο στον ελληνικό αθλητισμό - Μαρτυρία φρίκη

8 Απριλίου 2021 16:35
«Τρώγαμε οδοντόκρεμες ή από τα σκουπίδια - Μας είχαν κλειδωμένες...» - Σοκαριστική μαρτυρία αθλήτριας ενόργανης γυμναστικής (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονίζει το νέο σκάνδαλο στον ελληνικό αθλητισμό, με 22 αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, με επιστολή τους στην ΠτΔ και τον πρωθυπουργό, να καταγγέλλουν σωματική βία και σεξουαλική παρενόχληση, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.

Σύμφωνα με την επιστολή, “Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και το σώμα, καθώς επίσης και με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης της άσκησης, μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα”.

«Τρώγαμε οδοντόκρεμες ή από τα σκουπίδια - Μας είχαν κλειδωμένες...»

“Τα παιδιά έφταναν στα όρια της λιποθυμίας από την αφαγία, την εξάντληση και την καταπόνηση του οργανισμού τους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι αθλήτριες είχαν φτάσει στο σημείο να τρώνε την οδοντόκρεμα, διότι δεν άντεχαν την πείνα, καθώς και να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών στα ξενοδοχεία, όπου διέμεναν.

“Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγγάτο, ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν “πώς να κάνουν σωστά την άσκηση”.

Ο δικηγόρος των αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, κ. Αλέξανδρος Αδαμίδης, μίλησε στην ΕΡΤ3 για τις καταγγελίες τους που αφορούν βία αλλά και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των αθλητριών, είπε πως δεν είναι μόνο 22 τα θύματα τέτοιων ανάρμοστων συμπεριφορών. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, μέσω μιας ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες αθλητές.

Κάποια στιγμή, μία αθλήτρια αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που είχε βιώσει και, γρήγορα στην ομάδα διαπίστωσαν πως υπάρχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν πολύ άσχημα βιώματα από προπονητές και προπονήτριες.

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος μίλησε στην ΕΡΤ3 για τα περιστατικά βίας στον αθλητισμό

Ο Ολυμπιονίκης, Δημοσθένης Ταμπάκος, μίλησε στην ΕΡΤ3 για τα περιστατικά βίας στον αθλητισμό. Είπε ότι λυπάται για τον πόνο που βίωσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες, ότι υπήρχαν περιστατικά αυστηρότητας αλλά στα 35 χρόνια που βρίσκεται στον χώρο και με τους εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές που πέρασαν μέσα σε αυτό το διάστημα, κάποια συστηματική κακοποίηση δεν έπεσε ποτέ στην αντίληψή του. Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, είπε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share