Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Γεωργιάδης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα και στις "κόκκινες" περιοχές

Τι αποκάλυψε ο υπουργός

8 Απριλίου 2021 14:31
Γεωργιάδης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα και στις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την επιθυμία του να ανοίξουν τα καταστήματα και στις "κόκκινες" περιοχές εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε ότι ένα από τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, ωστόσο αυτό θα το καθορίσουν οι εισηγήσεις των ειδικών και η επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού της κάθε περιοχής. Ωστόσο σοκ προκαλεί η είδηση ότι στο Ηράκλειο Κρήτης παιδάκι 3 χρονών που είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό, ξανανόσησε και νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Για τον τουρισμό

«Το άνοιγμα του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σχετικά με το ερώτημα γιατί δίνεται ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού και όχι για την εστίαση.

Για τα κέντρα αισθητικής

«Χωρίς σύμφωνη γνώμη των ειδικών δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε το άνοιγμα των επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα των κέντρων αισθητικής». Απαντώντας αναφορικά με τις λαϊκές αγορές, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν δίνει σε ιδιώτες τις λαϊκές, ενώ δεν κινδυνεύει καμία υπάρχουσα άδεια. «Φτάνει η κομματική σπέκουλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γεωργιάδης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα και στις 'κόκκινες' περιοχές

Για το εμβόλιο της AstraZeneca

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ για τη διαχείριση τόσο της πανδημίας όσο και των εμβολίων λέγοντας ότι αποτελεί «μαύρη σελίδα» για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον κ. Φίλη και την ανάρτηση του για το εμβόλιο της AstraZeneca και τον τρόπο που χειρίστηκε τον εμβολιασμό του και είναι υπόδειγμα συμπεριφοράς πολιτικού σε μια κρίσιμη στιγμή.

Για το «sofagate»

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η συμπεριφορά του Ερντογάν καταδεικνύει την πολιτισμική απόσταση που έχει η Τουρκία από την Ε.Ε. και "όποιος δεν το βλέπει είτε έχει μάτια και είναι τυφλός, είτε έχει μάτια και κάνει πως δεν βλέπει". Παράλληλα, τόνισε ότι «ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το πρωτόκολλο για να ξεφτυλίσει τις ιδέες και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δεν διακρίνει άνδρα από γυναίκα και δεν υποτιμά τη θέση της γυναίκας».

Ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε αν ο Τούρκος πρόεδρος θα είχε την ίδια συμπεριφορά αν ήταν στη θέση της Φον Ντερ Λάιεν η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Ερντογάν να αποχωρήσει από τη σύμβαση για τα δικαιώματα της γυναίκας και του παιδιού συμβολίζει τις βαθιές του πεποιθήσεις για υποτίμηση της γυναίκας και αυτού του τύπου πολιτισμικές διαφορές καθιστούν παντελώς αδύνατη την προσέγγιση ΕΕ-Τουρκίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share