Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Δώρο Πάσχα 2021: Πώς θα το λάβουν οι εργαζόμενοι με αναστολή σύμβασης

Πώς υπολογίζεται

8 Απριλίου 2021 12:27
Δώρο Πάσχα 2021: Πώς θα το λάβουν οι εργαζόμενοι με αναστολή σύμβασης
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

Δώρο Πάσχα 2021: Τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή διευκρίνισε η κυβέρνηση με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η σχετική δαπάνη θα ανέλθει στα 185 εκατ. ευρώ και αφορά τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει τεθεί σε αναστολή εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30η Απριλίου του 2021.

Το επίδομα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και θα καταβληθεί απευθείας στους εργαζόμενους ενώ σε ό,τι αφορά την διαδικασία καταβολής και κάθε άλλη λεπτομέρεια η διάταξη παραπέμπει σε μελλοντική κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Στην περίπτωση κατά την οποία η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων τίθεται σε αναστολή εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Απριλίου του τρέχοντος έτους, το ποσό εκ του επιδόματος εορτών Πάσχα, καθώς και οι ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δώρο Πάσχα 2021: Πώς θα το λάβουν οι εργαζόμενοι με αναστολή σύμβασης

Πώς υπολογίζεται το δώρο Πάσχα

Το επίδομα εορτών του έτους 2021 υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική διάταξη. Όπως είπε το μεσημέρι της Τετάρτης η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα της Βουλής.

"Οι εργαζόμενοι που το προηγούμενο διάστημα ήταν σε αναστολή, και έτερο χρονικό διάστημα εργάζονταν κανονικά, για το μεν χρονικό διάστημα της αναστολής θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων".

Για το χρονικό διάστημα που εργάζονταν, θα καταβληθεί κανονικά το ποσοστό που αναλογεί στο δώρο, από τον εργοδότη τους. Ωστόσο άνοιξε η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την έκτακτη αποζημίωση για εποχικούς σε τουρισμό και εστίαση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share