Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μετεωρολογική βόμβα από την Κλέαρχο Μαρουσάκη: Χιόνια και τσουχτερό κρύο!

Το τελευταίο κύμα ψύχους πριν το... καλοκαίρι

8 Απριλίου 2021 10:59
Μετεωρολογική βόμβα από την Κλέαρχο Μαρουσάκη: Χιόνια και τσουχτερό κρύο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Το σκληρό του πρόσωπο αρχίζει να δείχνει ο καιρός με τον γνωστό μετεωρολόγο να κάνει λόγο για τσουχτερό κρύο, βροχές αλλά και χιόνια.

Ο μετεωρολόγος του Open εξηγεί πως η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με μία ψυχρή εισβολή εισβολή από την ηπειρωτική Ελλάδα τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης αλλά και νωρίς το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στην περιοχή της Φλώρινας προς τη δυτική Μακεδονία ακόμη και μέσα σε πόλεις.

«Θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες το πρωί αλλά προς το μεσημέρι – απόγευμα θα σημειωθεί πτώση» τόνισε.

Ενδεικτικό είναι πως μέσα στη Φλώρινα νωρίς το πρωί το θερμόμετρο δεν ξεπερνούσε τους 0 βαθμούς Κελσίου ενώ στο Νευροκόπι τους 3 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 5 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο η θερμοκρασία προσέγγιζε τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης καιρός

Τι καιρό θα κάνει στην Αττική;

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα αρχίσει η ψυχρή αέρια μάζα να μετατοπίζεται προς τα νότια και ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί. Τα θερμόμετρα στην Αττική νωρίς το πρωί έδειχναν 14 βαθμούς, στην Πάτρα 15 βαθμούς και στην Τρίπολη 10.

Συννεφιές έχουν έρθει από τα Βαλκάνια και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Κεντρική Ελλάδα. «Η χώρα μοιάζει χωρισμένη στα δύο. Από τη Θεσσαλία και πιο βόρεια επικρατεί χειμωνιάτικος καιρός νοτιότερα όμως οι θερμοκρασίες θυμίζουν άνοιξη» είπε.

«Μέχρι το τέλος της ημέρας οι ψυχρές αέριες μάζες θα αρχίσουν να επηρεάζουν ακόμη και τις πιο νότιες περιοχές και αύριο το κρύο θα κάνει αισθητή την παρουσία του κυρίως το πρωί» ανέφερε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share