Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εξαδάκτυλος: "Την Μεγάλη Δευτέρα θα δούμε τις επιπτώσεις της πανδημίας από τα ανοιχτά Λύκεια"

Αρνητικός στο άνοιγμα των λυκείων ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

8 Απριλίου 2021 10:31
Εξαδάκτυλος:

Αρνητικός στο άνοιγμα των λυκείων στις 12 Απριλίου φαίνεται πως είναι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, τονίζοντας πως «θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί, ας ελπίσουμε να εξελιχθούν όλα ομαλώς». Ο ίδιος κρατά αυτή τη στάση, διότι όπως εξήγησε, υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του κορωνοϊού στην κοινότητα, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη.

Πιο συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα που φαίνεται να αυξάνεται. Πρόσθεσε, ότι αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου περίπου στις 20 Απριλίου. Σημείωσε πως η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία. Παράλληλα δείτε πώς αναμένεται να ανοίξουν τα λύκεια τη Δευτέρα.

Εξαδάκτυλος: 'Την Μεγάλη Δευτέρα θα δούμε τις επιπτώσεις της πανδημίας από τα ανοιχτά Λύκεια'

Τι ανέφερε για τα self test

Μάλιστα, δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα self test. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, σχολίασε από την πλευρά του ότι «είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω».

Ενώ, εξήγησε πως είναι μια δυσάρεστη διαδικασία ο τρόπος δειγματοληψίας και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα. Επιπλέον, τόνισε πως δεν είναι και απολύτως ασφαλές τα αποτελέσματα των self test, αφού έχουν μειωμένη ευαισθησία.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα και όχι όπως πέρσι. Σημείωσε ότι η πορεία του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντική ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, όμως εξαρτάται από τη ροή τους.

"Γυμνάσια και Δημοτικά δεν ανοίγουν πριν το Πάσχα" - Τι δήλωσε η Κεραμέως

Ότι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Δημοτικών δεν θα γίνει πριν το Πάσχα, έκανε γνωστό το πρωί της Πέμπτης (08/04) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση», είπε η κ. Κεραμέως μέσω τοποθέτησής της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Συνεχίζεται η τελεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες. Θυμίζω ότι τα Λύκεια έχουν μείνει για μεγαλύτερο διάστημα κλειστά και επίσης έχουμε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που πλησιάζουν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share