Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα self tests - Πώς δηλώνουμε το αποτέλεσμα

Δείτε όλη τη διαδικασία - Προσοχή στις οδηγίες για το πώς κάνουμε το τεστ

7 Απριλίου 2021 18:48
Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα self tests - Πώς δηλώνουμε το αποτέλεσμα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την έναρξη της επαναλειτουργίας των Λυκείων με δια ζώσης μαθήματα και αμέσως άνοιξε η πλατφόρμα για τα self tests έναντι του κορωνοϊού, με το αποτέλεσμα να δηλώνεται με συγκεκριμένο τρόπο.

Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS–CoV-2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Εφόσον υποβληθήκατε σε οικιακό τεστ και βρεθήκατε θετικοί στον νέο κορωνοϊό, μπορείτε να υποβληθείτε σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε εσείς επιθυμείτε ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Κορωνοϊός: Οι οδηγίες για τα self tests και η δήλωση του τεστ στην πλατφόρμα

Εάν είστε εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), ή δεν ανήκετε σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR), η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Εάν είστε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ιδίως σε κλάδο λιανεμπορίου, τουρισμού, μεταποίησης, επισιτισμού, ή των μεταφορών μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR), η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) ή ενήλικος μαθητής Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό αποτέλεσμα self-test ή αρνητικό αποτελέσμα test (self-test, rapid, PCR), η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Αν το αποτέλεσμα του self-test σας είναι θετικό και επιθυμείτε να προβείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ σε κάποια δημόσια δομή για επιβεβαίωση, πατήστε εδώ.

Δείτε και το βίντεο με τις οδηγίες για το self test:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share