Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε από κορωνοϊό ο Έλληνας τραγουδιστής, Λευτέρης Μυτιληναίος

Τραγική απώλεια!

7 Απριλίου 2021 11:18
Πέθανε από κορωνοϊό ο Έλληνας τραγουδιστής, Λευτέρης Μυτιληναίος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών, από κορωνοϊό, ο σπουδαίος τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος.

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω Facebook ο συνεργάτης του για χρόνια Γιάννης Μπουρνέλης.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος τραγουδιστής και καλός φίλος Λευτέρης Μυτιληναίος. Με τον Λευτέρη συνεργαστήκαμε για πολλές χρονιές στο ΑΚΡΟΝ αλλά και σε άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Σπουδαίος τραγουδιστής με επιτυχίες που ακούγονται μέχρι σήμερα…Καλό ταξίδι Λευτέρη μου, θα σε θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισες…» έγραψε.

Σύμφωνα με το πληροφορίες, ο Μυτιληναίος τον τελευταίο καιρό διαβιούσε σε μονάδα φροντίδας στο Λουτράκι από όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Η κηδεία του έγινε χθες στο Βέλο Κορινθίας.

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Κριμπάς

Θρήνος προκαλείται στον ακαδημαϊκό κόσμο, αφού γνωστό έγινε από την Ακαδημία Αθηνών πως χθες (5/4) πέθανε ο Κωνσταντίνος Κριμπάς, ενώ ο θάνατος μιας ακόμη μεγάλης ελληνικής προσωπικότητας βρέθηκε επίσης στη δημοσιότητα.

Αυτός ήταν ο Κωνσταντίνος Κριμπάς

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1932, σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης και Γενετική στη Σορβόννη, εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και δίδαξε ως καθηγητής της Γενετικής στην Aνωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο), στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Paris VI0) και ως επισκέπτης καθηγητής στο Χάρβαρντ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπήρξε μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (από το οποίο τιμήθηκε με το μετάλλιο γεωργικής αξίας το 1963) και αναγορεύθηκε επίτιμος καθηγητής Γενετικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και επίτιμος διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2003), του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου (2009) και του Πανεπιστημίου Κρήτης (2017).

Κωνσταντίνος Κριμπάς θάνατος

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρύτανης της Aνωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών (1974-1975), μέλος της διοικούσας επιτροπής και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (1975-1978) και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (1985-1990), ενώ υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, της Αμερικανικής Εταιρείας για τη Μελέτη της Εξελίξεως, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εξελικτικής Βιολογίας, μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, καθώς επίσης πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη μελέτη της Ιστορίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Υπήρξε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2002 και διετέλεσε γραμματέας επί των Πρακτικών από το 2009 ως το 2013 και από το 2015 ως το 2019. Ήταν δαρβινιστής με πολλά αυτοτελή έργα (όπως το ογκώδες «Δαρβινισμός και η ιστορία του έως τις ημέρες μας») και 125 επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Η κηδεία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ η Ακαδημία Αθηνών αποφάσισε να αναρτήσει μεσίστιο τη σημαία του Μεγάρου της επί τρεις ημέρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share