Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Λιγνάδης: «Όχι» στο αίτημά του για εξαίρεση της ανακρίτριας

Απορρίφθηκε από τους δικαστές

6 Απριλίου 2021 16:39
Δημήτρης Λιγνάδης: «Όχι» στο αίτημά του για εξαίρεση της ανακρίτριας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέες εξελίξεις υπάρχουν γύρω από τις εξελίξεις του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς το αίτημά του απορρίφθηκε σχετικά με την εξαίρεση της ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεσή του, τη στιγμή που υπάρχει νέα δίωξη σε βάρος του.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, απέρριψαν το αίτημα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη κρίνοντας πως όλες οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού ήταν σύννομες.

Δημήτρης Λιγνάδης αίτημα για ανακρίτρια

Δημήτρης Λιγνάδης: Ο λόγος της απόρριψης του αιτήματός του

Συγκεκριμένα, αποφάνθηκαν ότι ο τρόπος που διευθύνεται η διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορούμενους δεν μπορεί από μόνος του να θεμελιώσει λόγο εξαίρεσης παρά μόνο αν συνδυάζεται με σαφείς ενδείξεις μεροληψίας κάτι που στην προκειμένη περίπτωση, όπως αναφέρουν , δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας.

Δημήτρης Λιγνάδης: «Δε γνωρίζω καν αυτόν που δήθεν βίασα»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται αντιμέτωπος με ακόμη μια καταγγελία για βιασμό, τη στιγμή που είναι προφυλακισμένος, αλλά αρνείται σαφέστατα οποιαδήποτε επαφή με τον νέο του μηνυτή.

Ο ίδιος έδωσε τις εξηγήσεις του, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν τον βίασε, αλλά δε τον γνωρίζει καν.

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι εξηγήσεις του για την νέα καταγγελία

«Τον μηνυτή όχι μόνο δεν τον βίασα αλλά δεν το γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδώς ισχυρίζεται ενώ λόγω του μακρού χρόνου από τα καταγγελλόμενα δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστικός έλεγχος ή τοξικολογική εξέταση η εξέταση DNA παρά μόνο είναι ο λόγος του ενάντια στο λόγο μου» αναφέρει στις εξηγήσεις που έδωσε μέσα από τη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος προσθέτει: «Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο έστω και για το αν υπήρξε απλή γνωριμία μεταξύ μας κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυση του είναι ένα φανταστικό σενάριο…».

Στις πολυσέλιδες εξηγήσεις του ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης κάνει λόγο για έναν ακόμη «στρατευμένο μάρτυρα» ο οποίος προσβλέποντας σε οικονομικά οφέλη έκανε μια ψευδή καταγγελία χωρίς στοιχεία βασιζόμενος στις ήδη υπάρχουσες καταγγελίες σε βάρος του.

«Οι φωνές των πολλών ακόμη και όταν αυτοί ψεύδονται ασυστόλως δυστυχώς υπερισχύουν της φωνής του ενός ακόμη και όταν αυτός είναι αθώος» υπογραμμίζει ενώ σημειώνει πως πρόκειται για μια «ιστορία πρόχειρα κατασκευασμένη» και στρέφει τα βέλη του στον δικηγόρο των μηνυτών Γιάννη Βλάχο και τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα.

Ο κατηγορούμενος στις εξηγήσεις του καταγράφει αναλυτικά τις αντιφάσεις στις οποίες, όπως λέει, έχει πέσει ο μηνυτής σε σχέση με τηλεοπτική του συνέντευξη ενώ επιχειρεί να πλήξει την αξιοπιστία του αφήνοντας υπόνοιες για το επάγγελμα του. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν γνωρίζει τον γνωστό τραγουδιστή τον οποίο επικαλείται ως κοινή τους γνωριμία ο μηνυτής ενώ κάνει γνωστό πως του έχει στείλει εξώδικο με τον οποίο τον καλεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του.

Μιλώντας δε για τις αναφορές του μηνυτή σχετικά με πορνογραφικό υλικό με νεαρά άτομα, ερωτικά βοηθήματα και συσκευή για σκληρά μαζοχιστικά παιχνίδια υποστηρίζει πως γράφτηκαν από τον συντάκτη της μήνυσης ο οποίος , όπως αναφέρει «διαθέτει πραγματικά μεγάλη φαντασία για να τα επινοήσει. ‘Έπρεπε οπωσδήποτε να προστεθούν στην περιγραφή του μηνυτή, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια τους ψευδής ισχυρισμός του, εξυπηρετώντας την κατασκευασμένη εικόνα ενός σεξουαλικά διεστραμμένου και επικίνδυνου ανθρώπου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share