Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Κοντά στα 5.000 τα κρούσματα σήμερα (06/04)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

6 Απριλίου 2021 14:38
Κορωνοϊός: Κοντά στα 5.000 τα κρούσματα σήμερα (06/04)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, στη μία το μεσημέρι είχαν ξεπεραστεί τα 4.000 κρούσματα.

Το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας μέχρι σήμερα, είναι τα 4.340 που καταγράφηκαν στις 30 Μαρτίου, ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, αναμένεται να ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός. Οπως μετέδωσε το Open TV, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα, 6 Απριλίου είναι πολύ πιθανό να φτάσει ή και να ξεπεράσει τις 4.500.

Κοντά στα 5.000 τα κρούσματα σήμερα

Η καταμέτρηση των κρουσμάτων συνεχίζεται, ενώ ήδη έχουν ξεπεράσει τις 4.000 λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των κρουσμάτων θα έχουμε στις 3:00 το μεσημέρι, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Δεδομένα θεωρείται πάντως, ότι σήμερα θα γίνει ρεκόρ διεξαγωγής τεστ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη στο «Ανοιχτό Κανάλι».

Κορωνοϊός: «Σήμερα ή αύριο θα αγγίξουμε τα 5.000 κρούσματα» - Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη (Video)

Κορωνοϊός: Δραματική πρόβλεψη του καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη, για πιθανό νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα, Τρίτη, ή αύριο στη χώρα μας. Όπως τόνισε, τα κρούσματα μπορεί να «αγγίξουν» ακόμη και τα 5.000.

«Σήμερα ή αύριο μπορεί να έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων. Ελπίζω να είναι η τελευταία υψηλή μέτρηση και να έχουμε αποκλιμάκωση από τις 10 – 15 Απριλίου» είπε στο OPEN.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν θα δούμε 5.000 κρούσματα, ο ίδιος είπε πως «μπορεί να ακουμπήσουμε ή να έχουμε το πρώτο 5.000 εάν γίνουν 65.000 με 67.000 τεστ».

«Ναι» σε άνοιγμα εστίασης και μετακινήσεων από νομό σε νομό

«Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αφήνουμε τον κόσμο να πάει στο εξοχικό του;» διερωτήθηκε ο καθηγητής, εκτιμώντας πως η «ψυχική ανάταση θα επιτρέψει την καλύτερη τήρηση των μέτρων».

Εμφανίστηκε θετικός στο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, επεσήμανε, όμως, την ανάγκη να υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Στις μετακινήσεις προς αυτές, πρότεινε, να παίξει ρόλο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η βεβαίωση αρνητικού self test…

Παράλληλα, ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των εξωτερικών χώρων της εστίασης καθώς θα είναι πιο ωφέλιμη η κοινωνική συναναστροφή κατά πιο οργανωμένο και ασφαλή τρόπο.

Λιανεμπόριο

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην απόφαση να μην ανοίξει η αγορά στην Αχαΐα, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως «εάν αποδεχόμαστε ότι το λιανεμπόριο δεν επιδεινώνει τους επιδημικούς δείκτες, η απόφαση αυτή πρέπει να αναθεωρηθεί».

Απαραίτητο, είπε, είναι να βγει ο κόσμος έξω, να πάει στην εξοχή. «Να του δώσουμε μία οργανωμένη και επιδημιολογικά ασφαλή κοινωνική επαφή».

Γιατί είμαστε στο «κόκκινο»

Σε ερώτηση για το γιατί η χώρα παραμένει στο «κόκκινο» ο κ. Τζανάκης έκανε λόγο για «συνδυασμό πραγμάτων» και αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις και την πίεση στον κόσμο.

Πέρσι ο κόσμος περίμενε να μείνει μέσα για 1,5 μήνα, σημείωσε, ωστόσο από τον Νοέμβριο μπήκαμε σε νέο κύμα.

«Ο κόσμος έχει υποστεί μία ψυχολογική πίεση που κατευθύνει τη συμπεριφορά του και βλέπει ότι παρόλο που έχουμε lockdown τα κρούσματα παραμένουν».

Τέλος, ζήτησε να υπάρξει ένα «μείγμα μέτρων που να στηρίζεται στην ασφαλή κοινωνική επαφή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share