Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Eπίθεση σε περιπολικό στο Φάληρο

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός...

5 Απριλίου 2021 11:10
Eπίθεση σε περιπολικό στο Φάληρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση έγινε αργά χθες το βράδυ σε περιπολικό στην πλατεία Νερού, στο Φάληρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλά άτομα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί μόλις έφτασαν στο σημείο καλούσαν τον κόσμο από τα μεγάφωνα του περιπολικού να διαλυθεί, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Τότε ορισμένα από τα άτομα αυτά άρχισαν να πετούν προς το περιπολικό πέτρες, μπουκάλια και διάφορα άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια και να τραυματιστεί ελαφρά από τα θραύσματα ένας αστυνομικός. Ωστόσο πανικός επικρατεί στο «Γεννηματάς» με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Eπίθεση σε περιπολικό στο Φάληρο

"Ζωντανοί - νεκροί": Έτσι άνοιξαν οι καταστηματάρχες τα μαγαζιά τους στην Πάτρα

Μπορεί καταστήματα στην Αθήνα μπορεί να έχουν σηκώσει ρολά και να έχουν ξεκινήσει να υποδέχονται τους καταναλωτές, ωστόσο το ίδιο φαίνεται πως δεν ισχύει για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων του κορωνοϊού. Έτσι λοιπόν οι καταστηματάρχες στην Αχαϊκή πρωτεύουσα αποφάσισαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, χωρίς όμως να εξυπηρετούν πελάτες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι έμποροι βρέθηκαν στα μαγαζιά τους από τις 9:00 με ανοιχτές πόρτες και φώτα, χωρίς όμως να δέχονται κόσμο και χωρίς προσωπικό. Παράλληλα ανάρτησαν το κηδειόχαρτο που δημιούργησε ο Σύλλογος και τοποθέτησαν μαύρες σημαίες. Μέχρι τις 10 το πρωί της Δευτέρας είχαν προβεί σε αυτή τη μορφή κινητοποίησης περίπου δύο στα δέκα καταστήματα, ενώ τα υπόλοιπα παρέμεναν κλειστά.

Το κηδειόχαρτο έγραφε: «Με κυβερνητική απόφαση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 2/04, είμαστε ζωντανοί-νεκροί. Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε». Ενώ στην Θεσσαλονίκη οι έμποροι αποφάσισαν να κρεμάσουν μαύρα πανιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share