Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λιανεμπόριο: Ανοίγουν τα mall σε «κόκκινες» περιοχές! Κλειστά καταστήματα σε Αχαΐα, Κοζάνη & Θεσσαλονίκη

Η επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων του lockdown

3 Απριλίου 2021 21:22
Λιανεμπόριο: Ανοίγουν τα mall σε «κόκκινες» περιοχές! Κλειστά καταστήματα σε Αχαΐα, Κοζάνη & Θεσσαλονίκη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη λειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Σύμφωνα με αυτό επισημοποιείται η απόφαση ότι δεν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Ωστόσο, στο ΦΕΚ προβλέπεται το άνοιγμα των mall και των outlet σε «κόκκινες» περιοχές. Η απόφαση δεν αφορά την Αττική και όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο».

Σύμφωνα με το ΦΕΚ «στις περιοχές, με επίπεδο αυξημένου κινδύνου «η λειτουργία των εμπορικών κέντρων (mall), των εκπτωτικών καταστημάτων (outlet), των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops in a shop) πραγματοποιείται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή / αγορά εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού (click away)».

Διαβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Παράλληλα στα σούπερ μάρκετ στις τρεις περιοχές (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα) δεν θα πωλούνται όλα τα προϊόντα, όπως στις περιοχές που ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, σε αυτές τις δύο περιοχές - αλλά και στην Κοζάνη -, ενώ σε όλη την υπόλοιπη χώρα θα ανοίξουν με click away ή click in shop και με τη χρήση του νέου κωδικού 13032.

Λιανεμπόριο: 3.000 ευρώ πρόστιμο σε όποιον ανοίξει παράνομα & 300άρια στους πελάτες! (Video)

Λιανεμπόριο: Σύμφωνα με το MEGA σκληρή απάντηση από την κυβέρνηση στο «αντάρτικο» εμπόρων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα που προτίθενται να ανοίξουν τα καταστήματά τους από την Δευτέρα παρά την παράταση της κυβερνητικής απαγόρευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει κυρώσεις, δηλαδή πρόστιμα 3000 ευρώ για τον καταστηματάρχη που θα ανοίξει το μαγαζί του, και 300 ευρώ για τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα έχουν και δυνατότητα τέτοιας μετακίνησης. Τα παραπάνω ισχύουν για τις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Κοζάνης.

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι οι αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί αφορούν μόνο σε αυτή την εβδομάδα καθώς η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κάνει νέες εισηγήσεις.

Μάλιστα τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, είναι σαφές πως αν τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών θα έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε δραστηριότητες, ενώ στην αντίθετη περίπτωση δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα μέτρα να αυστηροποιηθουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share