Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Εύβοια: «Τρία παιδιά έχουμε! Ο Θεός να κάνει κάτι....» - Συντετριμμένη η σύζυγος του 45χρονου (Video)

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα - Τα ερωτήματα που θα δώσουν φως στα αίτια

3 Απριλίου 2021 13:07
Τραγωδία στην Εύβοια: «Τρία παιδιά έχουμε! Ο Θεός να κάνει κάτι....» - Συντετριμμένη η σύζυγος του 45χρονου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τραγωδία στην Εύβοια: Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα που προκάλεσε τον φριχτό θάνατο των τριών τεχνικών από ηλεκτροπληξία στην Ερέτρια προσπαθούν να ρίξουν οι αρχές.

Χθες το πρωί της Παρασκευής, οι τρεις υπεύθυνοι για τις εργασίες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χαλκίδας και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας. Ανείπωτος είναι ο θρήνος των συγγενών των θυμάτων.

Συντετριμμένη η σύζυγος του 45χρονου εναερίτη που το άψυχο κορμί του βρισκόταν για ώρα μπλεγμένο στα καλώδια της ΔΕΗ εξηγεί πως ο σύζυγός της έκανε 20 χρόνια αυτή τη δουλειά και ποτέ ξανά δεν είχε ατύχημα.

«Με πήραν τηλέφωνο. Μου είπαν κάτι παιδιά στη ΔΕΗ έχουν πάθει αυτό. Λέω θα πάρω τον άντρα μου γιατί κι αυτός δουλεύει εκεί. Πού να ήξερα εγώ ποιος είναι» περιγράφει με δάκρυα στα μάτια κι εξηγεί ότι ο άτυχος άνδρας δούλευε πιο συχνά στη Χαλκίδα και σπάνια ερχόταν εδώ. «Ήταν η κακιά η ώρα δεν ξέρω τι να πω» προσθέτει.

Ο Άλεξ Μπρούκα ήταν στυλοβάτης τριών παιδιών. Ήταν έμπειρος εναερίτης και μάλιστα σύμφωνα με την 20χρονη κόρη του σε λίγους μήνες θα έπαιρνε πτυχίο ηλεκτρολόγου και θα σταματούσε να ανεβαίνει στις κολώνες.

«Τρία παιδιά έχουμε. Ο θεός να κάνει κάτι να τιμωρήσει αυτούς φταίνε. Ο καλύτερος άνθρωπος ήταν. Για όλους όχι μόνο για την οικογένειά του» λέει η σύζυγός του.

«Μια ζωή ήταν σε αυτή τη δουλειά πάνω στις κολώνες της ΔΕΗ. Ήξερε μια χαρά τη δουλειά του. Τον αφήσαν μιάμιση ώρα πάνω στην κολώνα χωρίς να τον κατεβάσει κανείς. Μιάμιση ώρα πάνω στην κολώνα… τι να πούμε» σημειώνει ξάδελφος του 45χρονου θύματος.

Πως έγινε το τραγικό δυστύχημα

Tο τραγικό δυστύχημα συνέβη τη στιγμή που οι δύο εναερίτες βρίσκονταν επάνω στις κολώνες της ΔΕΗ και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ταυτόχρονα, ο γερανός με δύο χειριστές, άγνωστο ακόμη πώς, ακούμπησε το ίδιο καλώδιο. Η υψηλή ηλεκτρική τάση διαπέρασε τα σώματα και των τεσσάρων, με αποτέλεσμα οι τρεις να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία.

Το τέταρτο μέλος του συνεργείου, ο 32χρονος εναερίτης στάθηκε τυχερός αφού έπεσε από την κολώνα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Τα ερωτήματα που θα δώσουν φως στα αίτια του δυστυχήματος με τους εναερίτες στην Εύβοια

Τα ερωτήματα που πρέπει τώρα να απαντηθούν είναι:

  • γιατί δεν είχε κοπεί το ρεύμα υψηλής τάσης παρά το γεγονός ότι τα έργα ήταν σε εξέλιξη;
  • διέκοψαν σε άλλο σημείο την τάση από εκεί που δούλευε το συνεργείο;
  • έκαναν έλεγχο στα καλώδια πριν ξεκινήσουν τις εργασίες;

«Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές» ήταν η ανακοίνωση της εταιρίας.

Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες- Αφέθηκαν ελεύθεροι

Ο εργοδηγός, ο υπεύθυνος μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα. Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.

Η κατάθεση των τριών κατηγορουμένων κράτησε για περισσότερο από δύο ώρες. H εισαγγελέας διέταξε την περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση και άφησε ελεύθερους τους κατηγορουμένους.

Τρισάγιο στη μνήμη των τριών εργατών που βρήκαν φριχτό θάνατο τέλεσαν οι κάτοικοι του χωριού Γυμνό, στο σημείο της τραγωδίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share