Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Πάσχα στο χωριό ή όχι; Η απάντηση Πέτσα για το πότε θα ανοίξουν οι μετακινήσεις εκτός νομού (Video)

Όλα όσα είπε για τα σχολεία και τα self test

2 Απριλίου 2021 19:38
Πάσχα στο χωριό ή όχι; Η απάντηση Πέτσα για το πότε θα ανοίξουν οι μετακινήσεις εκτός νομού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για το αν θα ανοίξουν οι μετακινήσεις μεταξύ των νομών το Πάσχα ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Ωστόσο, δείτε τις 11 περιπτώσεις που εξαιρούνται.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στo Mega, απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα περιμένει και τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας για τις όποιες αποφάσεις.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η άρση των περιορισμών, καθώς, όπως τόνισε, δεν μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός και να είναι κλειστές οι μετακινήσεις ή να είναι κλειστή η εστίαση και να μην μπορεί η χώρα να παρέχει στους τουρίστες την κατάλληλη φιλοξενία.

«Αυτά είναι αλληλένδετα, να περιμένουμε αυτή την βδομάδα πώς θα πάνε τα πράγματα για να πάρουμε τις όποιες αποφάσεις» ανέφερε.

Κρίσιμη η ατομική ευθύνη

Κρίσιμο παράγοντα στην αποτελεσματικότητα των μέτρων θα παίξει η ατομική ευθύνη, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αφού πρόκειται για ιδιαίτερα απλά μέτρα τα οποία μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν από όλους.

«Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε οι λίγοι αυτοί που δεν τηρούν τα μέτρα να μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα», σημείωσε ο υπουργός.

«Αυτός μήνας είναι δύσκολος. Μπορούμε όμως να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και μετά το Πάσχα να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται».

«Μικρό θαύμα» τα self-tests

«Άξιους συγχαρητηρίων» χαρακτήρισε ο κ. Πέτσας όλους όσοι εργάζονται προκειμένου να έρθουν τα self-tests στη χώρα μας και να μπορούν να μοιραστούν στους πολίτες μέσω των φαρμακείων.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να χρησιμοποιήσουμε σωστά αυτό το εργαλείο και φαίνεται ότι από το τέλος της εβδομάδας που έγινε ή το πολύ από τη Δευτέρα 12 του μηνός θα είναι όλα διαθέσιμα».

«Δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο για την εκπαίδευση»

Στον τομέα των σχολείων δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη τι και πότε θα ανοίξει, με τις αποφάσεις να κρίνονται την εβδομάδα που έρχεται, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τους γονείς που θα χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι.

«Είμαστε στο τέλος, θα κάνουμε υπομονή και θα ξεπεραστεί το θέμα. Εκτός όμως από υπομονή χρειάζεται και στήριξη. Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το τελευταίο διάστημα, δείχνει ότι στηρίζει όλους αυτούς που πλήττονται και χάνουν το εισόδημα που θα έμπαινε στο σπίτι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share