Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Δεν κατάλαβα ότι ήταν άνθρωπος!» - Ανατριχιάζει αυτόπτης μάρτυρας για την τραγωδία στην Εύβοια (Video)

Σοκάρει με την περιγραφή του ο άνθρωπος που έφτασε πρώτος στο σημείο του μοιραίου περιστατικού

2 Απριλίου 2021 16:27
«Δεν κατάλαβα ότι ήταν άνθρωπος!» - Ανατριχιάζει αυτόπτης μάρτυρας για την τραγωδία στην Εύβοια (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEΝ, αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές από την τραγωδία στην Εύβοια όπου και τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν ακαριαία καθώς έπαθαν ηλεκτροπληξία όταν και χτυπήθηκαν με περισσότερα από 20.000 volt.

«Όταν ήρθα ήξερα ότι είχαν σκοτωθεί άτομα. Ξεχώρισα τον κύριο που κρεμόταν αν και δεν είχα καταλάβει ότι ήταν άνθρωπος. Είδα τους άλλους δυο πίσω από φορτηγό πεσμένους. Το ασθενοφόρο δεν είχε φτάσει ακόμα. Είχε έρθει μόνο ένα νωρίτερα και είχε παραλάβει τον τραυματία. Σκέπασαν μετά τους δυο νεκρούς. Πώς ακριβώς έγινε το δυστύχημα δεν ξέρω», τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Νωρίτερα, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, εκφράζοντας την θλίψη του για το τραγικό συμβάν, τόνισε πως έπρεπε να έχει γίνει διακοπή ρεύματος για την εκτέλεση των εργασιών, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση όσων κάνουν αντίστοιχη δουλειά.

«Δεν είναι εκπαίδευση να είναι μόνο μια φορά και να τελειώσει γιατί το αντικείμενο είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να εκπαιδεύονται καθημερινά και συχνά, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό», είπε ο κ. Μανιάτης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share