Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Κρίσιμη εβδομάδα για το άνοιγμα των σχολείων

Τι υποστήριξε ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος

2 Απριλίου 2021 09:22
Κορωνοϊός: Κρίσιμη εβδομάδα για το άνοιγμα των σχολείων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Προ των πυλών φαίνεται πως είναι το άνοιγμα των σχολείων, καθώς αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε για το λιανεμπόριο. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το «κλειδί» για το άνοιγμα των σχολείων θα είναι τα self tests, τα οποία από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να χορηγούνται στους πολίτες, από τα φαρμακεία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, υποστήριξε, σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα λύκεια, λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ερωτηθείς για το σενάριο επαναλειτουργίας στις 12 Απριλίου, το οποίο ανέφερε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «Αυτό θα συζητηθεί στην επιτροπή και θα αποφασιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Όπλο τα self tests

Ο Άκης Σκέρτσος επανέλαβε ότι τα self tests θα είναι το μεγάλο «όπλο» για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και σημείωσε ότι τα τεστ που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά «θα είναι ελεγμένα και εγκεκριμένα» καθώς «κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επισήμανε για τα σχολεία ότι «η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία. Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share