Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια: 3 συλλήψεις για τον θάνατο των εργατών - «Είχε λαμπαδιάσει... Είχε καεί!» (Video)

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της τραγωδίας

1 Απριλίου 2021 22:52
Εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια: 3 συλλήψεις για τον θάνατο των εργατών - «Είχε λαμπαδιάσει... Είχε καεί!»  (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των τριών στελεχών της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο υπογειοποίησης καλωδίων, μετά τον τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία τριών εργαζομένων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο εργοδηγός, ο υπεύθυνος μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Όπως εκτιμάται, το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, καθώς δεν είχε κοπεί η ηλεκτρική τάση παρά το γεγονός ότι τα έργα ήταν σε εξέλιξη.

Η έρευνα στρέφεται στο αν είχε ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο το δίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν ηλεκτροφόρα καλώδια κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Εύβοια

Το δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν οι εργαζόμενοι εκτελούσαν έργα υπογειοποίησης καλωδίων στο Γυμνό Ευβοίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο εναερίτες βρίσκονταν επάνω στον στύλο και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Ταυτόχρονα γερανός με δύο χειριστές, άγνωστο ακόμη πως, ακούμπησε το ίδιο καλώδιο. Η υψηλή ηλεκτρική τάση 20.000 βολτ διαπέρασε τα σώματα και των τεσσάρων, αποτέλεσμα οι τρεις να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους.

Οι Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης που βρισκόταν πάνω σε γερανό, σε ύψος 20 μέτρων, πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος, επίσης πατέρας τριών παιδιών. Ο 32χρονος τεχνικός που τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σκληρές εικόνες

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, οι σπαρακτικές φωνές των συναδέλφων των τριών θυμάτων τούς έβγαλαν από τα σπίτια τους.

Οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν πολύ σκληρές. Ο ένας εργαζόμενος βρισκόταν νεκρός ακόμη πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ και οι τρεις συνάδελφοί του, οι δύο νεκροί και ο τρίτος σοβαρά τραυματισμένος, πεσμένοι στο οδόστρωμα.
Ειδικό βραχιονοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής έφτασε στο σημείο προκειμένου να απομακρύνει τον άτυχο άνδρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share