Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ματίνα Παγώνη: «Αν δεν κάνουμε άλλο ένα Πάσχα στο χωριό μας τι θα γίνει;»

«Δεν πρέπει να ξεχυθούμε όλοι στους δρόμους! Και μόνο που είναι τα καταστήματα ανοιχτά...»

1 Απριλίου 2021 19:58
Ματίνα Παγώνη: «Αν δεν κάνουμε άλλο ένα Πάσχα στο χωριό μας τι θα γίνει;»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Όλα ανοικτά είναι ακόμη για τις μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα, με την κα. Ματίνα Παγώνη να έχει την δική της γνώμη. Ενώ, δραματική είναι η περιγραφή της για την κατάσταση στο ΕΣΥ, λέγοντας: «νέοι έρχονται όρθιοι και ύστερα από λίγο διασωληνώνονται!».

«Όλα τα πράγματα πρέπει να τα κάνουμε βήμα- βήμα. Με ρωτάνε αν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας… “Αν δεν κάνουμε άλλο ένα Πάσχα στο χωριό μας τι θα γίνει;”», διερωτήθηκε η κα Ματίνα Παγώνη και κάλεσε τους πολίτες να μην ξεχυθούν όλοι στους δρόμους και ότι πρέπει να επικρατήσει η λογική.

«Κανένας δεν αμφισβητεί ότι μπορεί και να υπάρχει μία αύξηση κρουσμάτων. Εκτός από το πρώτο λοκντάουν που φοβήθηκαν όλοι και έμειναν στα σπίτια, τα υπόλοιπα λοκντάουν, δεν είχαν καμία επιτυχία, επομένως, δεν θα υπάρχει καμία διαφορά με το ότι άνοιξαν αυτά τα καταστήματα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε ότι «ο καθένας είναι υπεύθυνος και πρέπει μετά από “ένα χρόνο και” να καταλάβει ότι πρέπει να φοράει διπλή μάσκα».

«Είναι μία άλλη ψυχολογική κατάσταση και είναι σημαντικό αυτό που γίνεται (σ.σ. να ανοίξει η αγορά) αλλά χρειάζονται διπλά τεστ και τήρηση των μέτρων.

Ματίνα Παγώνη

Για μένα, σταδιακά μέχρι τις 12 του μηνός να ανοίξει η εστίαση, με αποστάσεις, μάσκες και να κάθεσαι να πίνεις τον καφέ σου και να πάρεις πρόστιμο αν δεν φοράς μάσκα, όχι αυτό που γίνεται… όρθιοι στις πλατείες» είπε η Ματίνα Παγώνη.

«Όλα μαζί πέφτουν στη “ζυγαριά” και παίρνεις αποφάσεις ανάλογα με τα δεδομένα και τις παραμέτρους που έχεις στα χέρια σου και βέβαια βλέπεις και λίγο μελλοντικά… Θέλουν σοβαρότητα και ψυχραιμία οι αποφάσεις και όχι πίεση», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share