Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στρατόπεδο-υγειονομική βόμβα στη Λαμία: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε φαντάρους!

Πάνω από 50 νεοσύλλεκτοι θετικοί στον ιό

1 Απριλίου 2021 17:04
Στρατόπεδο-υγειονομική βόμβα στη Λαμία: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε φαντάρους!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο τριήμερο σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες στο ΚΕΥΠ Λαμίας. Πρόκειται για περιστατικά που διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Ελληνικός Στρατός, χωρίς νοσηλείες εκτός στρατοπέδου ή κάποιου στρατιωτικού νοσοκομείου, σύμφωνα με το LamiaReport.gr. Την ίδια ώρα που οι ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου» να είναι γεμάτες!

Πρόκειται στη συντριπτική πλειοψηφία για περιστατικά ασυμπτωματικά ή στη χειρότερη περίπτωση για ασθενείς που περνούν ήπια τη νόσο, χωρίς βέβαια να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία. Σημειώνεται πάντως ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο του Στρατού περιγράφεται ως πιο αυστηρό.

Στις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου (εκτός αν είναι κάτι πιο σοβαρό).

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε φαντάρους σε στρατόπεδο στη Λαμία

Πού χρεώνονται τα νέα κρούσματα

Ωστόσο υπάρχει η σημαντική «λεπτομέρεια» της «χρέωσης» των συγκεκριμένων κρουσμάτων ως κατοίκων Λαμίας, γεγονός που, αφενός έχει κατεβάσει σημαντικά και πλασματικά τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, αφετέρου έχει ανεβάσει πάρα πολύ των αριθμών των μολύνσεων!

Και αν στην πρώτη περίπτωση το λάθος είναι στατιστικό, στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λήψη αχρείαστων σκληρών μέτρων περιορισμού, καθώς οι συγκεκριμένες μολύνσεις είναι εσωτερικές και πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι ενδοοικογενειακές, σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι από τις 17 έως 31 Μαρτίου τα περιστατικά covid στην πόλη της Λαμίας είναι 240. Τα κρούσματα σε άνδρες ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών, είναι 56 και από τις 25 Μαρτίου μέχρι σήμερα 40, ενώ το τελευταίο 3ημερο, 27 (τα 14 στις 31 Μαρτίου). Επειδή λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία των ασθενών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη όλα τα ενεργά περιστατικά στις λίστες του ΕΟΔΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι νεαροί άνδρες που έχουν μολυνθεί από covid καταλαμβάνουν το 23,3% των ενεργών κρουσμάτων του 14ημερου, επηρεάζοντας πολύ σημαντικά τα νούμερα που βλέπουν οι επικεφαλής στο κέντρο αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share