Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεσαρά: Πήγαν σε κηδεία και κόλλησαν όλοι κορωνοϊό - Πρώτη η χήρα

Απίστευτη εξέλιξη!

1 Απριλίου 2021 08:33
Μεσαρά: Πήγαν σε κηδεία και κόλλησαν όλοι κορωνοϊό - Πρώτη η χήρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διασπορά του Covid19 στην κηδεία φαίνεται να έγινε από τους συγγενείς του 43χρονου καρκινοπαθούς που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ!

Έντονη ανησυχία έφερε ο κορωνοϊός στη Μεσαρά Ηρακλείου Κρήτης. Ύστερα από την κηδεία ενός 43χρονου, διαγνώστηκαν κρούσματα, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, αρχής γενομένης από τη χήρα.

Ο κορωνοϊός στη Μεσαρά προσέβαλε αρχικά τη χήρα του άτυχου 43χρονου, ενώ οι ίδιες πληροφορίες συμπληρώνουν πως θετικά βγήκαν και τα τεστ άλλων ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην κηδεία, για να συλλυπηθούν την οικογένεια.

Πήγαν σε κηδεία και κόλλησαν όλοι κορωνοϊό

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διασπορά του Covid19 στην κηδεία φαίνεται να έγινε από τους συγγενείς του 43χρονου καρκινοπαθούς που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ.

Βρέθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα τις προηγούμενες ημέρες, έκαναν τεστ κατά την είσοδο τους, τα αποτελέσματα των οποίων όμως ήταν αρνητικά.

Ωστόσο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΓΝΗ, αναφορικά με τη διασπορά του ιού στο νοσοκομείο, θορυβήθηκαν με αποτέλεσμα να επαναλάβουν τα τεστ, στα οποία τρία μέλη της οικογένειας του 43χρονου βγήκαν θετικά…

Κορωνοϊός: Ανατροπή με τα self tests - Δε θα γίνονται στα φαρμακεία

Ανατροπή υπάρχει σχετικά με τα self tests για τον κορωνοϊό, αφού φαίνεται πως πλέον αυτά δε θα γίνονται στα φαρμακεία, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, να αποσύρει από το νομοσχέδιο την εν λόγω διάταξη, τη στιγμή που συνεχίζεται η «έκρηξη» της πανδημίας στην χώρα μας.

Κορωνοϊός: Η αλλαγή του Υπουργείου Υγείας για τα self tests

Σύμφωνα με τη «νομοτεχνική βελτίωση», η αγορά των τεστ θα μπορεί να γίνεται εντός των φαρμακείων, αλλά η διεξαγωγή τους δεν θα γίνεται εκεί. Από το κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έχει διαγραφεί η φράση: «να χορηγείται το δικαίωμα ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς», η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους φαρμακοποιούς.

Η σχετική διάταξη αναφέρει πλέον ότι «Τα ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARSCoV-2 (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα. […] Με απόφαση του υπουργού Υγείας δύνανται να εξειδικεύονται περαιτέρω τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά διαγνωστικής επάρκειας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) που διατίθενται μέσω φαρμακείων, καθώς και να καθορίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share