Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα για μετακινήσεις και λιανεμπόριο - Τι αλλάζει από το Σάββατο;

Επιτέλους... ανάσα ελευθερίας!

1 Απριλίου 2021 07:20
Κορωνοϊός - Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα για μετακινήσεις και λιανεμπόριο  - Τι αλλάζει από το Σάββατο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Από το προσεχές Σάββατο (03/04), τίθεται σε ισχύ το νέο πλαίσιο του lockdown, όπως αποφασίστηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά και την μαραθώνια σύσκεψή τους.

Μπορεί, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι στα ύψη, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, καθώς η κοινωνία έχει κουραστεί, ενώ η οικονομία της χώρας "ασφυκτιά". Έτσι, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες 31/3 το νέο μείγμα μέτρων το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο και θα περιλαμβάνει χαλάρωση όσον αφορά στις κοινωνικές δραστηριότητες καθώς και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αναλυτικά οι αποφάσεις για τις αλλαγές:

  • Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού (σ.σ. 13032) και με χρονικό περιορισμό (σ.σ. 3 ώρες). Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

Ποια είναι τα νέα μέτρα

  • Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπουμε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Μόνο για τα σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός τους δήμου μας. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων.
  • Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.
  • Επίσης θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

Έκκληση για εφαρμογή των μέτρων

Ως προϋπόθεση για τις προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα, που στόχο έχουν τα καλύτερα υγειονομικά αποτελέσματα, έθεσε την ατομική ευθύνη και την τήρηση των μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση.

Lockdown νέα μέτρα

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "η ανακατανομή των δραστηριοτήτων θα γίνει με περιορισμούς αλλά και αυστηρή επιτήρηση στην εφαρμογή τους και θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας που θα βοηθήσουν στην καλύτερη εφαρμογή των μέτρων προστασίας και θα περιορίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης".

Τόσο ο κ. Χαρδαλιάς όσο και ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκαν στα πρόσθετα όπλα που βρίσκονται πλέον στη διάθεσή μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που δεν είναι άλλα από τον εμβολιασμό, τα τεστ και τον καιρό, με τον τελευταίο να κάνει έκκληση για χρήση μάσκας και αντισηπτικού και τήρηση των αποστάσεων, όπου και όπως επιλέξουν να κινηθούν οι πολίτες τις επόμενες ημέρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share