Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ηράκλειο: Γιατί γέμισε με παπούτσια κεντρική πλατεία;

Συμβολική διαμαρτυρία στο Ηράκλειο

31 Μαρτίου 2021 12:01
Ηράκλειο: Γιατί γέμισε με παπούτσια κεντρική πλατεία;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ηράκλειο: Με άδεια παπούτσια γέμισε την Τετάρτη (31/3) η πλατεία Ελευθερίας. Μέσω της εν λόγω διαμαρτυρίας οι έμποροι και οι βιοτέχνες θέλουν να δείξουν με τον δικό της τρόπο το πλήγμα που έχουν υποστεί από την πανδημία.

Η διαμαρτυρία έχει αντίστοιχο χαρακτήρα με αυτό της περυσινής χρονιάς με τις άδειες καρέκλες, ενώ στόχο έχει να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία και την τοπική επιχειρηματικότητα που καταστρέφονται καθημερινά. Ήδη τη στήριξη της στην προσπάθεια που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Ηρακλείου έχουν εκφράσει αρκετοί σύλλογοι και φορές, ενώ στη δράση συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου.

Εκτός από τη συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας, παράλληλα η Ομοσπονδία διοργανώνει διαδικτυακή συγκέντρωση, με κύριο θέμα την τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ηράκλειο: Γιατί γέμισε με παπούτσια κεντρική πλατεία;

Παπούτσια Ηράκλειο πλατεία

Κορωνοϊός: Νέες συλλήψεις και πρόστιμα για πάρτι στο Ηράκλειο

Κανένας… κορωνοϊός δεν υπάρχει για ορισμένους και, κάπως έτσι, αστυνομικοί στο Ηράκλειο της Κρήτης σταμάτησαν ένα πάρτι, προχωρώντας σε δύο συλλήψεις, καθώς και πρόστιμα στους διοργανωτές.

Σύμφωνα με το Creta24.gr, οι αρχές κινητοποιήθηκαν έπειτα από μπαλωθιές στο Σκαλάνι, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν μία συγκέντρωση που έγινε για το φανταρικό ενός νεαρού, ενώ και στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση.

Κορωνοπάρτι Ηράκλειο

Κρήτη: Άλλο ένα... κορωνοπάρτι που εντόπισαν οι Αρχές

Οι καλεσμένοι ήταν περισσότεροι από 20 ενώ κατά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι οι καλεσμένοι διέφυγαν από γειτονικές ταράτσες και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες ακόμη και στα οχήματα των καλεσμένων.

Ο νεαρός είναι από άλλη περιοχή του Ηρακλείου, όμως έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου μέρους, καθώς θα μπορούσαν να γλεντήσουν μακριά από τον αστικό ιστό.

Παράλληλα, υπήρξε κι ακόμη ένα κορωνοπάρτι στην Αλικαρνασσό. Εκεί, οι καλεσμένοι ήταν περίπου 10, στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 600 ευρώ για συμμετοχή σε συνάθροιση και για μη χρήση μάσκας ενώ στους διοργανωτές επιβλήθηκε το πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share