Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Άγιον Όρος: 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Το ένα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις Ιερές Μονές Νέας Σκήτης, Παντοκράτορος και Καρυών!

31 Μαρτίου 2021 11:39
Συναγερμός στο Άγιον Όρος: 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Το ένα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιον Όρος, εντοπίστηκαν 20 κρούσματα του κορωνοϊού, όλα σε μοναχούς Ιερών Μονών της χερσονήσου του Άθω. Ο Αρίστος Κασμίρογλου, υποδιοικητής του Αγίου Όρους εξηγεί, ότι τα 20 κρούσματα εντοπίστηκαν στις Ιερές Μονές Νέας Σκήτης, Παντοκράτορος και Καρυών.

Μέχρι στιγμής όλα τα περιστατικά είναι διαχειρίσιμα, εκτός από ένα, το οποίο έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι στο Άγιον Όρος έχει ξεκινήσει η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού και το τρέχον διάστημα θεωρείται κρίσιμο, ώστε να επιτευχθεί ανοσία στον τοπικό πληθυσμό.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί από τους μοναχούς και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά την Παρασκευή, ενημερώνει ο κ. Κασμίρογλου. Παράλληλα θετικά στον ιό εντοπίστηκαν δίδυμα αδελφάκια 2 μηνών στις Σέρρες, τα οποία ήταν ασυμπτωματικά αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις...

Συναγερμός στο Άγιον Όρος: 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Νέα δήλωση "βόμβα" από τον Δερμιτζάκη - "Αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα"

Κορωνοϊός: Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων του lockdown, ενώ τόνισε πως αν συνεχίσουμε έτσι τα κρούσματα θα φτάσουν τα 5.000 την ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως ανοίγοντας ορισμένες δραστηριότητες, σε εξωτερικούς χώρους θα βοηθήσει την ψυχολογία των πολιτών και θα μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού. «Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο. Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο», είπε. Ωστόσο σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τις αλλαγές στα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Τι αναμένεται να αλλάξει;

Νέα δήλωση

Έρχονται πάνω από 5.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες

«Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα», ενώ πρότεινε άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα μίλησε για άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού, της εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών.

Να ανοίξουμε γιατί έτσι όπως πάμε δεν πάμε καλά. Για να μειώσουμε την μετάδοση γιατί αυτό το lockdown δεν δουλεύει, ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με την αντιπαράθεση που είχε σχετικά με την άρση του lockdown στα social media με τον κ. Παυλάκη, σημείωσε πως «και οι δύο έχουμε συναισθηματική φόρτιση και πάνω σε αυτή μπορεί να πούμε κάτι παραπάνω καμιά φορά».

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο συνολικός αριθμός ΜΕΘ στην χώρα

Ο κορωνοϊός δε σταματά την εξάπλωσή του στην χώρα, πιέζοντας ολοένα περισσότερο το σύστημα υγείας, με τους Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Μαρία Θεοδωρίδου να ενημερώνουν τους εκπροσώπους των κομμάτων για την επικρατούσα κατάσταση.

Ο κ. Κικίλιας έκανε μια αποτύπωση της κατάστασης στο ΕΣΥ και ανέπτυξε την εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης στην Αττική. Όπως είπε, σήμερα σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1.483 κλίνες ΜΕΘ. (1.222 στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ, 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία).

Κορωνοϊός: Η ανάλυση των διαθέσιμων ΜΕΘ στην χώρα

Από αυτές, οι 891 είναι ΜΕΘ-COVID και οι 592 ΜΕΘ non Covid. Περίπου οι μισές, 729 κλίνες ΜΕΘ, βρίσκονται στην Αττική (427 ΜΕΘ-COVID και 302 ΜΕΘ non Covid).

Ο ιδιωτικός τομέας έχει διαθέσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει στην Αττική, δηλαδή 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική βρίσκονται ήδη στη διάθεση του Ε.Σ.Υ..

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Στη συνέχεια, η κα Θεοδωρίδου ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και ο κ. Τσιόδρας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share