Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Υγείας

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

30 Μαρτίου 2021 15:02
Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Υγείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Υγείας, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν μέσα. Κάνοντας χρήση χημικών, οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζομένους του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που διαμαρτύρονταν για την απόλυση γιατρού του νοσοκομείου και επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Υγείας. Οι διαδηλωτές είχαν φτάσει στο υπουργείο Υγείας με πορεία από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Με πανό, μάσκες και αποστάσεις, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας ζητώντας να μην απολυθεί ο ακτινολόγος του νοσοκομείου και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Καταραχιάς, αλλά και να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας. Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν πάνω από 3.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού ίσως «σπάσει» το φράγμα των 4.000!

Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Υγείας

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο Κώστας Καταραχιάς απολύθηκε, ενώ προηγήθηκε η μετακίνησή του στη ΜΕΘ του «Σωτηρία». Στις 7 Ιανουαρίου έληξε η ετήσια σύμβασή του, στη συνέχεια η διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά και μέχρι αύριο, 31 Μάρτη, που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας", αγωνίζονται εδώ και τρείς μήνες, ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά.

Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» ανέφερε το κάλεσμα των εργαζομένων στις σημερινές κινητοποιήσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share