Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Υγειονομική «βόμβα» στην Πάτρα - 83 μεταλλαγμένα δείγματα στα 107!

Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού η πόλη!

30 Μαρτίου 2021 13:56
Κορωνοϊός: Υγειονομική «βόμβα» στην Πάτρα - 83 μεταλλαγμένα δείγματα στα 107!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού βρίσκεται η Πάτρα και αλλά και η δυτική Ελλάδα τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, καθώς όπως δείχνουν και τα στοιχεία θερίζουν πλέον οι μεταλλάξεις κορωνοϊού.

Αιτία για να συμβεί αυτό όπως μετέδωσε το patrastimes.gr, η έκδοση αποτελεσμάτων σε δείγματα που στάλθηκαν από την 6η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο του Ρίου στην Ακαδημία Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία, η Βρετανική, η Ισπανική και η Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, έχει πλόεν επικρατήσει στην πόλη της Πάτρας.

Από τα 107 δείγματα που εξετάστηκαν, τα οποία αφορούσαν σε θετικούς πολίτες στον covid – 19 στην περιοχή, τα 83 αφορούσαν σε μεταλλαγμένη μορφή του κορωνοϊού.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «πράσινο κόκκινο σε Γαλάζιο φόντο» στον MAX FM o διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης καρβέλης, ο οποίες αποκάλυψε ότι κανείς δεν μπορεί πλεον να προβλέψει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε επίπεδο κρουσμάτων στην περιοχή.

Κορωνοϊός: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 3.500, ίσως «σπάσει» το φράγμα των 4.000!

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται να καταγραφεί σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου. Όπως δείχνουν τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι νωρίς το μεσημέρι από τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων αναμένεται να ξεπεράσει τα 3.500. Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Παράλληλα, δραματική είναι η περιγραφή της Ματίνας Παγώνη για την κατάσταση στο ΕΣΥ, λέγοντας: «νέοι έρχονται όρθιοι και ύστερα από λίγο διασωληνώνονται!».

Σύμφωνα με πηγές από την επιτροπή, στις 11 το πρωί τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 3.000, ενώ οι ειδικοί κάνουν λόγο για τη χειρότερη μέρα από την αρχή της πανδημίας.

Ίσως μάλιστα, δούμε τις νέες μολύνσεις Covid-19 να ξεπερνούν και τις 4.000. Όλα δείχνουν πάντως ότι θα σημειωθεί νέο ρεκόρ. Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν στις 23 Μαρτίου με τις μολύνσεις να ανέρχονται σε 3.586.

 Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Το «μαύρο» ρεκόρ των διασωληνωμένων συνανθρώπων μας κατέχει μέχρι σήμερα η 29η Μαρτίου που καταγράφηκαν 738 διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν στις 28 Νοεμβρίου που η χώρα μας θρήνησε 121 ασθενείς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μέσος όρος των τελευταίων 7 ημερών είναι πάνω από 2.600 κρούσματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share