Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε χωριό των Τρικάλων - Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα

"Δεν είχε γίνει κάποιο πάρτι στην περιοχή", αναφέρει η επικεφαλής κλιμακίων του ΕΟΔΥ

30 Μαρτίου 2021 08:35
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε χωριό των Τρικάλων - Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα

Κορωνοϊός: Πανικός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές των Τρικάλων, καθώς διαπιστώθηκε συρροή κρουσμάτων Covid 19 σε μεγάλο χωριό του δήμου Πύλης. Σε περίπου 75 rapid tests που διενεργήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (29/3) στο χωριό, βρέθηκαν 11 κρούσματα κορωνοϊού. Οι κάτοικοι είναι θορυβημένοι, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πώς προέκυψε η συρροή κρουσμάτων.

Για το θέμα μίλησε στο MEGA μίλησε η επικεφαλής κλιμακίων του ΕΟΔΥ και περιφερειακή σύμβουλος Τρικάλων, Δήμητρα Νάτσινα. «Τόσο εγώ ως υπεύθυνη των κλιμακίων, όσο και όλη η ομάδα του ΕΟΔΥ κάνουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τους ελέγχους που διενεργούμε. Ωστόσο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό για τις ηλικίες 65-69 ετών αναμένεται να ανοίξει αρχές Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό πήγαμε και στο συγκεκριμένο χωριό, και στα 75 δείγματα βρέθηκαν 11 θετικά κρούσματα. Είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό. Οι κάτοικοι τον χειμώνα είναι περίπου 300 - 350. Δεν είχε γίνει κάποιο πάρτι στην περιοχή. Πιστεύω πως η αύξηση των κρουσμάτων ίσως οφείλεται στη χαλάρωση που βλέπουμε», είπε η κ. Νάτσινα.

Πατούλης για μετακίνησες το Πάσχα: Θα ανοίξουν ή όχι;

Την άποψή του ότι ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος. Το εμπόριο είναι πολύ κουρασμένο. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο. Μόνος σύμμαχος ο εμβολιασμός, εξέφρασε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Ακόμα τόνισε ότι ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας εμβολιασμού. Για το ενδεχόμενο ανοίγματος του λιανεμπορίου από Δευτέρα είπε πως «θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί γιατί μπορεί να υπάρξει μια περεταίρω φάση της πανδημίας του κορωνοϊού. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι είναι να επιστρέψουμε σε πισωγυρίσματα;».

Σημείωσε ότι το εθνικό σύστημα υγείας δοκιμάζεται και ότι υπήρξαν κάποιες σωστές ενέργειες του Υπουργείου για την ενδυνάμωση του συστήματος με ιδιώτες γιατρούς αλλά «δεν παύει να υπάρχει το μεγάλο θέμα των θέμα όπου δίνεται καθημερινή μάχη για τα κρεβάτια».

Το άνοιγμα σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων

Όσον αφορά στα σχολεία ο κ. Πατούλης παρουσιάστηκε αντίθετος σε ενδεχόμενο άνοιγμα, λέγοντας ότι «ένα άνοιγμα σχολείων αυτή τη στιγμή θα σήμαινε ιδιαίτερες διαδικασίες αύξησης των κρουσμάτων και περαιτέρω πίεσης του εθνικού συστήματος υγείας».

Τόνισε πως τα self tests και τα rapid tests θα βοηθήσουν πάρα πολύ στο άνοιγμα, αλλά «όλα αυτά θέλουν μικρά προσεχτικά βήματα» με πρώτο το λιανεμπόριο που θα δώσει διέξοδο στη ψυχολογία όλων μας». Σημείωσε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει στις 5 Απριλίου αφήνοντας ερωτηματικά για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου.

Τι ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης για τις μετακίνησες το Πάσχα

Σχετικά με την εστίαση

Σχετικά με την εστίαση ο κ. Πατούλης τόνισε πως μετά τα μέσα Απριλίου θα αξιολογηθεί η κατάσταση, εκτιμώντας πως βλέπει την εστίαση να ανοίγει «προς το Μάιο».

Για το ενδεχόμενο μετακινήσεων από νομό σε νομό τη περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πατούλης τόνισε: «Δεν θα έχουμε Πάσχα όπως το περιμένουμε. Θεωρώ όμως ότι θα έχουμε άνοιγμα Πάσχα. Θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τους νομούς. Θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε, πάντα όμως με προσεχτικό τρόπο».

Διευκρίνισε για το αν οι μετακινήσεις θα γίνονται από νομό σε νομό η διαδημοτικά, σημειώνοντας ότι «αυτό θα πρέπει να το δούμε στις επόμενες εβδομάδες. Οποιαδήποτε μεγάλα άλματα θα μας πάνε πίσω».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share