Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ριφιφί στο Ψυχικό: Ξεκινούν οι έρευνες σε κινητό και social του 58χρονου! Τι ισχύει με τη μεταφορά DNA; (Video)

Όλα όσα δήλωσαν η μητέρα και πεθερά του 58χρονου

29 Μαρτίου 2021 17:01
Ριφιφί στο Ψυχικό: Ξεκινούν οι έρευνες σε κινητό και social του 58χρονου! Τι ισχύει με τη μεταφορά DNA; (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών για τη διαλεύκανση του ριφιφί στο Ψυχικό, μετά την προφυλάκιση του 58χρονου που έχει συλληφθεί ως δράστης της κλοπής τεσσάρων θυρίδων τράπεζας στην περιοχή.

Οι Αρχές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Star, ερευνούν ένα νέο σημείο στο οποίο μπορεί να βρίσκονται τα κλοπιμαία, ενώ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, είναι κοντά στην ταυτοποίηση και δεύτερου DNA σε αντικείμενο που βρέθηκε στις θυρίδες.

Τι λέει ο συνήγορος των θυμάτων

Ο συνήγορος των θυμάτων της κλοπής Γιάννης Μαρακάκης σημείωσε πως οι «αστυνομικοί ερευνούν πιθανά σημεία, στα οποία θα μπορούσε να είναι κρυμμένα στοιχεία ενός δεύτερου DNA».

«Ερευνούν και τον ευρύτερο κύκλο του φερόμενου ως δράστη για να αποκλείσουν ή να βρεθούν μπροστά σε κλεπταποδόχο» είπε ακόμη στον ίδιο σταθμό.

Ο ίδιος, σημείωσε, πως είναι «αυτονόητο ότι θα υπάρχουν συνεργοί. Ενημερώθηκα και εγώ σήμερα ότι η αστυνομία ερευνά ακόμα τέσσερα πρόσωπα, τα οποία έχουν περάσει να δώσουν εξηγήσεις και να ανακριθούν. Νομίζω ότι ο κύκλος των προσώπων θα διευρυνθεί».

Κούγιας για ληστεία στο Ψυχικό: Τι ισχύει με τη μεταφορά DNA από τον 58χρονο

Ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή βρέθηκαν οι δικηγόροι των γυναικών, τον οποίων οι θυρίδες ανοίχτηκαν σε τράπεζα του Ψυχικού, για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της διάρρηξης, που έγινε πιθανότατα τον περασμένο Νοέμβριο από τον προφυλακισμένο 58χρονο επιχειρηματία, βρέθηκε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας με μια εκ των θυμάτων της κλοπής ενώ εκπροσώπησε και δεύτερη γυναίκα που δεν μπορούσε να παραστεί η ίδια, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και για τις δυο εντολείς του. Παράσταση δήλωσε μέσω του συνηγόρου της, Γιάννη Μαρακάκη, και τρίτη από τα θύματα.

Ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του ανέφερε πως ενημέρωσε τον ανακριτή για πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του σχετικά με ταξίδι που είχε κάνει το επίμαχο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος στο εξωτερικό.

Σχολίασε ακόμη τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του 58χρονου όσον αφορά την ώρα που απαιτείται για να γίνει διάρρηξη μια θυρίδας και το επιχείρημά του περί μεταφοράς DNA.

«Το γεγονός ότι κάνει κριτική και έχει αποφανθεί σχετικά με το πόση ώρα έπρεπε να δαπανηθεί από τον δράστη για να κάνει την κλοπή, δεν δημιουργεί θετικές εντυπώσεις. Σχετικά με το DNA και τον ισχυρισμό του περί μεταφοράς του γενετικού υλικού, από μια συζήτηση που έκανα με ειδικούς, μου εξήγησαν ότι δεν μεταφέρεται από αντικείμενο σε αντικείμενο, αλλά από άνθρωπο σε αντικείμενο» τόνισε.

Ριφιφί στο Ψυχικό: Όλα όσα δήλωσαν η μητέρα και πεθερά του 58χρονου - «Είναι όλα ψέματα»

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στην εκπομπή T-live, μίλησαν η πεθερά αλλά και η μητέρα του 58χρονου κατηγορούμενου στο ριφιφί στο Ψυχικό, ο οποίος ορίστηκε προφυλακιστέος πριν μερικά 24ωρα.

Η μητέρα της γνωστής αισθητικού υποστήριξε: «Τι να σας πω; Δεν ξέρω τίποτα. Δεν έχω ιδέα. Γνωρίστηκαν με την κόρη μου όταν εκείνη ήταν ακόμα παιδί. Όταν γνωρίστηκαν, εκείνος έβαφε αυτοκίνητα, φανοποιός ήταν. Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο και με ρώτησε εάν άκουσα από τα κανάλια τι γίνεται. Έχω μείνει άφωνη. Τι να πει το κορίτσι μου;

Έχω μείνει άφωνη. Σκέφτομαι και τη μάνα του την καημένη. Ξαφνικά το έμαθε το κορίτσι μου. Όπως μου είπε η κόρη μου, πήγε να πάρει γιαούρτια και δε ξαναγύρισε. Το έμαθε, όταν το βράδυ πήγε στο μαγαζί η αστυνομία».

Ριφιφί στο Ψυχικό

Η μητέρα του 58χρονου κατηγορούμενου από την πλευρά της είπε: «Είναι όλα ψέματα, αυτά τα πράγματα δεν τα κάνει το παιδί μου. Αυτός φοβάται να τα κάνει αυτά τα πράγματα. Το ξέρω το παιδί μου, δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν τον είχαν συλλάβει ποτέ, ποτέ! Τίποτα δεν του έχουν κάνει, αυτό έγινε τώρα.

Ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, ποιος τα λέει αυτά; Ψέματα τα λένε όλα. Τίποτα τέτοιο δεν έχει γίνει. Μια χαρά παλικάρι είναι, τίμιο, καλό και εργατικό. Δεν κάνει τέτοια πράγματα το δικό μου το παιδί. Δεν το λέω επειδή είναι παιδί μου αλλά επειδή το ξέρω. Πρώτα, πρώτα αυτός ο άνθρωπος φοβάται να κάνει τέτοια πράγματα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share