Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Κικίλιας για άρση μέτρων: «Δεν δίνω ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός»

Αρκετά προβληματισμένος ο Υπουργός Υγείας

29 Μαρτίου 2021 11:06
Κικίλιας για άρση μέτρων: «Δεν δίνω ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άρση Μέτρων: Προς άνοιγμα των δραστηριοτήτων οδεύει η χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες, με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλιας να επισημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν.

Δεν θα προτρέξω ανακοινώνοντας ημερομηνίες δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΙ ερωτώμενος σχετικά με το πότε είναι πιθανό ένα νέο άνοιγμα ενώ επεσήμανε πως τα νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να δέχονται πίεση.

«Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων επισημαίνοντας πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή επιστημόνων.

Κικίλιας για άρση μέτρων

Aναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων, ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε πως εντός Απριλίου θα έχουν γίνει 1, 5 εκατομμύριο εμβολιασμοί.

Πρόσθεσε δε πως προτεραιότητα μας είναι η δημοσιά υγεία και υπογράμμισε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Υγείας σχολίασε πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν.

Όπως εξήγησε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας επί παραδείγματι, σε ό, τι αφορά το θέμα των σχολείων για την Γ Λυκείου, τίθεται το θέμα των Πανελλαδικών και οι μαθητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ώστε να γίνουν οι εξετάσεις.

Τέλος πρόσθεσε πως πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του λιανεμπορίου.

Κορωνοϊός: Ποιο άνοιγμα; Καμία χαλάρωση μέχρι 12 Απριλίου! Να θυσιάσουμε το Πάσχα! (Video)

Κορωνοϊός: Καμπανάκια κρούουν οι λοιμωξιολόγοι για το ενδεχόμενο άνοιγμα και την άρση των μέτρων, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση μέχρι τις 12 Απριλίου, να συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας και να θυσιάσουμε το Πάσχα, για το βωμό του καλοκαιριού!

Για ένα δύσκολο επόμενο 10ήμερο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ωστόσο, δείτε τις 11 περιπτώσεις που επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Καμία χαλάρωση μέχρι τις 12 Απριλίου

«Είναι δύσκολες οι επόμενες 10 μέρες. Αν επιβαρύνουμε την επιδημιολογική κατάσταση, θα υπονομεύσουμε τις δραστηριότητες του καλοκαιριού. Ακόμα δεν είδαμε την επιπέδωση και την σταθεροποίηση που θέλουμε.

Να μην υπάρξει καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 12 Απριλίου» σημείωσε στο MEGA, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο τυχόν άνοιγμα των δραστηριοτήτων νωρίτερα.

Στο ερώτημα ποιες δραστηριότητες πρέπει να ανοίξουν πρώτα ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις δραστηριότητες που φέρνουν εισόδημα στο σπίτι» προκρίνοντας την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, από αυτή των σχολείων.

«Για τα σχολεία υπάρχει ένα υποκατάστατο ανεπαρκές, ενώ για την κλειστή επιχείρηση δεν υπάρχει υποκατάστατο» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει δραστηριότητα που να είναι απολύτως ασφαλής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share