Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δήλωση "βόμβα" από τη Ματίνα Παγώνη: "Το 70% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι νέοι άνθρωποι"

"Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες"

29 Μαρτίου 2021 08:59
Δήλωση

Η Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό δήλωσε: "Οι ασθενείς που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, στο 70% είναι νέοι άνθρωποι." Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κα Παγώνη σχολίασε πως οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούμε τις τελευταίες ώρες δε θα έπρεπε να υπάρχουν.

Ματίνα Παγώνη - Όσα είπε για τα νοσοκομεία

"Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες, όταν βλέπω τους ασθενείς μπροστά μου" είπε, τονίζοντας πως είναι τραγικό να βλέπουμε ανθρώπους ηλικιών 35-50 , χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να διασωληνώνονται. Η γιατρός υπογράμμισε το γεγονός πως όχι μόνο βλέπουμε ανθρώπους να μην τηρούν τις αποστάσεις αλλά αυτοί δε φορούν επιπρόσθετα ούτε τις μάσκες.

Ματίνα Παγώνη για νοσοκομεία

Σε κάθε περίπτωση η κ. Παγώνη εξήγησε πως το παραπάνω δεν οφείλεται μόνο στη μη τήρηση των μέτρων αλλά σχετίζεται και με τις μεταλλάξεις του ιού καθώς αυτός παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40-60% σε νεαρές ηλικίες.

Πιο αναλυτικά, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πάνω από 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς, που εφημέρευε, ενώ έγιναν 15 εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ, ανέφερε η κα Παγώνη προσθέτοντας ότι μετά από προσπάθεια οι 5 εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε απλές κλίνες. "Περιμένουμε να αδειάσουν σε άλλα νοσοκομεία κλίνες ΜΕΘ διότι οι δικές μας είναι πλήρεις" ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ επανέλαβε ότι εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν και πρόσθεσε πως αφενός οι μαθητές της Γ Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία δεδομένου ότι θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις κι αφετέρου τα παιδιά του Δημοτικού είναι ιδιαιτέρως πιεσμένα.

Αναφερόμενη δε ειδικά στο ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης επεσήμανε πως είναι προτιμότερο να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους παρά ο κόσμος να συναντιέται σε σπίτια. Παράλληλα, διαβάστε εδώ περισσότερα για το άνοιγμα της αγοράς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share