Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ασφυκτική η πίεση: Αυτό είναι το νέο μέτρο για να μη βγει εκτός ελέγχου το ΕΣΥ

Η κυβέρνηση προχωρά... στην επόμενη πίστα

28 Μαρτίου 2021 09:05
Ασφυκτική η πίεση: Αυτό είναι το νέο μέτρο για να μη βγει εκτός ελέγχου το ΕΣΥ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ασφυκτική είναι η πίεση στο σύστημα υγείας, με τον αριθμό των διασωληνωμένων μόνο από κορωνοϊό να έχει ξεπεράσει τους 700 τα τελευταία 24ωρα για πρώτη φορά στην εποχή της πανδημίας και την κυβέρνηση να προχωρά στην… επόμενη πίστα, για να μη βγει το ΕΣΥ εκτός ελέγχου, και δη στην Αττική.

Σήμερα οι ασθενείς σε απλές κλίνες Covid στο Λεκανοπέδιο φτάνουν τους 2025. Επιπλέον 415 νοσηλευόμενοι είναι διασωληνωμένοι, οι 389 εκ των οποίων σε κλίνες ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: Το νέο μέτρο της κυβέρνησης για να αποφευχθεί το «κραχ» στο ΕΣΥ

Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ δρομολογεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (30/3) την ανάπτυξη επιπλέον 55 κλινών ΜΕΘ Covid, οι οποίες θα δημιουργηθούν στις καρδιοχειρουργικές μονάδες, τα χειρουργεία και τις αίθουσες ανάνηψης πολλών νοσοκομείων στην Αττική. Οι χώροι θα τροποποιηθούν κατάλληλα και θα ενισχυθούν με επιπλέον μηχανήματα από το απόθεμα που διαθέτει στις αποθήκες του, το Υπουργείου Υγείας, ώστε οι κλίνες αυτές να λειτουργήσουν με επάρκεια και ασφάλεια για τους ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαδοθεί, με την ανάπτυξη και αυτών των 55 κλινών τελειώνουν και οι εφεδρείες του συστήματος Υγείας σε κλίνες ΜΕΘ, τουλάχιστον για την Αττική. Όλοι ελπίζουν τώρα να σταματήσει η αυξανόμενη πίεση στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση και εκτόνωση του προβλήματος στις Εντατικές.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ σε διαγνώσεις στην Αττική, ωστόσο, με 1.701 νέα περιστατικά χθες, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Πολύ περισσότερο που η επιβάρυνση σε ενεργά κρούσματα αυτήν την εβδομάδα σημείωσε αύξηση της τάξης του 20% στο λεκανοπέδιο, σε σύγκριση με τα ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share