Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βίντεο ντοκουμέντο για την απάτη με τα διπλώματα: Εξεταστής βοηθά 8 φορές σε απαντήσεις για σήματα

Δείτε καρέ-καρέ την απάτη!

26 Μαρτίου 2021 21:24
Βίντεο ντοκουμέντο για την απάτη με τα διπλώματα: Εξεταστής βοηθά 8 φορές σε απαντήσεις για σήματα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βίντεο ντοκουμέντο για την απάτη με τα διπλώματα: Επιτηρητές που συμπληρώνουν τις σωστές απαντήσεις στις γραπτές εξετάσεις, υποψήφιοι οδηγοί που πετυχαίνουν στην πρακτική δοκιμασία οδήγησης -τη λεγόμενη «πορεία»- εξεταζόμενοι είτε πλημμελώς είτε καθόλου, παρατυπίες στη συμπλήρωση φακέλων και «παζάρια» για το ύψος του «λαδώματος», είναι μερικές από τις παραβατικές παραμέτρους που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία για το κύκλωμα που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ στην Κατερίνη, με επίκεντρο τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας. Παράλληλα, μεγάλες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το δίπλωμα οδήγησης με αποτέλεσμα να τίθεται σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα για την αντικατάσταση του.

Η πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, με τη σύλληψη 14 ατόμων, ανάμεσά τους έξι υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, τέσσερις ιδιοκτήτες και τρεις υπάλληλοι Σχολών Οδηγών (ως διαμεσολαβητές), όπως επίσης ένας πρόεδρος δημοτικού διαμερίσματος από περιοχή της Πιερίας.

Κατηγορούνται ότι τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο «διευκόλυναν», με το αζημίωτο, στην έκδοση δεκάδων αδειών οδήγησης διαφόρων κατηγοριών και πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας.

Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο τριών λεπτών από χώρο εξετάσεων οδηγών αποκαλύπτεται στο Mega όπου αποδεικνύεται η διαβλητότητα της διαδικασίας και ο τρόπος δράσης του κυκλώματος με τα παράνομα διπλώματα.

Στο βίντεο φαίνεται ότι ο υποψήφιος που καλείται να συμπληρώσει το τεστ με θέματα σημάτων οδήγησης υποβοηθείται διαρκώς από τον εξεταστή.

Κατά τη διάρκεια του τρίλεπτου βίντεο, ο εξεταστής φαίνεται να προσεγγίζει οκτώ φορές τον εξεταζόμενο για να του υποδείξει τις απαντήσεις.

Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Οι απολογίες τους ξεκίνησαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Κατερίνης και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ήδη δύο εκ των κατηγορουμένων ολοκλήρωσαν σήμερα τις απολογίες τους και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Στην απολογία τους αρνήθηκαν, στο σύνολό τους, τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις.

Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 234 πρόσωπα, κάποια από τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως, ενώ μεταξύ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση είναι άλλοι δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας, ισάριθμοι πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων της Πιερίας, ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, τρεις γιατροί (ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις) ένας ειδικός φρουρός (για νόθευση) και πλήθος ιδιωτών που ωφελήθηκαν από το κύκλωμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share