Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Αδιανόητες εικόνες στη Θεσσαλονίκη: Ο ένας πάνω στον άλλον για ένα ποτό take away! (Video)

Lockdown μέχρι το.... καλοκαίρι!

25 Μαρτίου 2021 22:04
Αδιανόητες εικόνες στη Θεσσαλονίκη: Ο ένας πάνω στον άλλον για ένα ποτό take away! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού επικράτησαν στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι διενεργήθηκαν λιγότερα τεστ, σήμερα οι λοιμώξεις στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τις 315.

Αγνοώντας τις συστάσεις ειδικών για τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, πλήθος κόσμου βγήκε, με εμφανή διάθεση εορτασμού στους δρόμους, χωρίς να κρατά αποστάσεις.

Όπως μετέδωσε το thesstoday που δημοσίευσε και σχετικό βίντεο, στη λεωφόρο Νίκης, εκατοντάδες νεαροί συνωστίστηκαν, ο ένας πάνω στον άλλον, για να παραλάβουν ποτά take away.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την Θεσσαλονίκη:

Κορωνοϊός: «Πολεμικό» σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής - 7 κρεβάτια ΜΕΘ σε όλο το Λεκανοπέδιο (Video)

Κορωνοϊός: Με την αγωνία να μην στερέψουν από κλίνες, και να διασωληνώσουν όσους ασθενείς χρειαστεί μόνο σε θάλαμο εντατικής θα περάσουν και τη σημερινή εφημερία εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Αττικής. Παράλληλα, παραμένει ασφυκτική η πίεση στην Αττική, όπου καταγράφονται για ακόμα μία ημέρα τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

«Κάποια εξιτήρια που δίνονται από εφημερία σε εφημερία, είναι για να μπουν οι ασθενείς που συρρέουν κατά δεκάδες. Η πληρότητα είναι σχεδόν 100% καθημερινά. Έγιναν διακομιδές σε νοσοκομεία αποθεραπείας ή άλλα νοσοκομεία.»

Η πορεία της πανδημίας έχει εξαντλήσει το σύστημα υγείας και τους μαχητές του. Ενδεικτικό είναι ότι η σημερινή εφημερία ξεκίνησε μόλις με 7 κρεβάτια ΜΕΘ σε ολόκληρη την Αττική: στο Αττικόν 4 και στον Ερυθρό Σταυρό 3.

Η λίστα αναμονής είναι εφιαλτική: Περισσότεροι από 50 ασθενείς κορωνοϊού έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Όμως οι γιατροί περιγράφουν καταστάσεις που αναδεικνύουν και την τραγική έλλειψη σε αναπνευστήρες.

Από δύο νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές σπεύδουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην Αττική.

Ήδη τον δρόμο προς την Αθήνα έχουν πάρει 2 γιατροί από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 1 γιατρός και 3 νοσηλεύτριες από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, εφόσον χρειαστεί το υπουργείο Υγείας έχει έτοιμη τη λίστα για την επιστράτευση επιπλέον 160 γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share