Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Παγωνιά την Παρασκευή το πρωί - Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον έμπειρο μετεωρολόγο

25 Μαρτίου 2021 20:47
Γιάννης Καλλιάνος: Παγωνιά την Παρασκευή το πρωί - Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός: Παρελθόν φαίνεται ότι θα αποτελέσει ο χειμώνας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο. Ο χειμώνας ο οποίος κράτησε πάρα πολύ για τη φετινή χρονιά δηλαδή είχαμε χαμηλές θερμοκρασίας μέχρι τα τέλη του Μάρτη θα αποτελέσει παρελθόν.

Από τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να ανεβαίνει υδράργυρος και τουλάχιστον για τις επόμενες πέντε με έξι μέρες θα έχει συνεχόμενη τάση να αυξάνεται η θερμοκρασία.

Θα έχουμε πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, θα έχουμε απουσία βροχοπτώσεων ,μεγάλα διαστήματα με ήλιο πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Αύριο Παρασκευή, θα φτάσει τους 14 βαθμούς κελσίου και σιγά σιγά μετά θα αρχίσει να ανεβαίνει. Αύριο Παρασκευή νωρίς το πρωί θα επικρατεί μια παγωνιά στις περισσότερες της χώρας και σήμερα το βράδυ η οποία θα γίνει αισθητή και στην Αττική με θερμοκρασίες κοντά στους μηδέν βαθμούς κελσίου στα βόρεια προάστια γύρω στους 2 με 3 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο περιμένουμε 18 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή 18 με 19 βαθμούς κελσίου και Δευτέρα- τρίτη θα έχουμε και 20 με 21 βαθμούς κελσίου σε αρκετές πεδινές περιοχές της χώρας και βεβαίως με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια .

Καιρός σήμερα: Πού άγγιξε τους -10 το θερμόμετρο;

Καιρός σήμερα: Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Βλάστη Κοζάνης, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -9,8 βαθμούς Κελσίου, στο Βαρικό Φλώρινας (-9,3), στο Νευροκόπι (-7,8), στο Περτούλι Τρικάλων (-7,3) και στον Άγιο Δημήτριο Ολύμπου (-7,1 βαθμοί). Ωστόσο η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για κακοκαιρία.

Άγγιξε τους -10 το θερμόμετρο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά ενώ χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας. Ιδιαιτέρως για τη Θράκη, χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται κατά τόπους ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Από το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και αναμένονται μόνο πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αττική υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα έως το πρωί της 25ης Μαρτίου και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά αλλά και σε περιοχές των βορειδυτικών του νομού με χαμηλότερο υψόμετρο. Κατά της διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης 24/03 προς Πέμπτη 25/03 υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και την 25η Μαρτίου δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Καιρός σήμερα: Πού άγγιξε τους -10 το θερμόμετρο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share