Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

25η Μαρτίου: Η συγκίνηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου την ώρα της παρέλασης

Το μήνυμά της αμέσως μετά την παρέλαση

25 Μαρτίου 2021 12:53
25η Μαρτίου: Η συγκίνηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου την ώρα της παρέλασης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

25η Μαρτίου: Η παρέλαση για τα 200 χρόνια από την ημέρα της επανάστασης του 1821 ήταν μεγαλειώδης και συγκινητική. Ωστόσο εμφανώς συγκινημένη παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο τηλεοπτικός φακός την αποθανάτισε να κοιτάει με βουρκωμένα μάτια την παρέλαση που λάμβανε χώρα στο Σύνταγμα.

Λίγο μετά το τέλος της παρέλασης, η Κατερίνα Σακελαροπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα για την βαρυσήμαντη επέτειο, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Η λαμπρή παρέλαση, η ακτινοβολία αυτής της επετείου σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στη χώρα μας, είναι ένα ισχυρό μήνυμα της ιστορικής μας συνέχειας και παράδοσης. Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι για όσα έχουμε πετύχει. Παράλληλα δείτε και το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς - "Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές".

Η πατρίδα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί παράδειγμα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας στην ιστορία. Η προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συνοχής είναι σε αυτή τη συγκυρία ο δικός μας αγώνας. Η μεγαλύτερη δύναμη του έθνους μας βρίσκεται στην ενότητα και την αλληλεγγύη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Ανατριχίλα: Η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (Video)

25η Μαρτίου: Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στις 08:00 η τελετή της επίσημης έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον εθνικό ύμνο έψαλλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Σημειώνεται πως η Αναστασία Ζαννή, έχει ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας την παρέλαση στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, για τέσσερις συνεχείς χρονιές ως τιμώμενη καλεσμένη από την ομογένεια, παρουσία της προεδρικής φρουράς, των ομογενών και των επισήμων φορέων.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο στην Ελλάδα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Παράλληλα δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση 1821.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share