Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρέθυμνο: Υψώθηκε Ελληνική σημαία 300 τ.μ. στη μαρίνα (Video)

Εικόνες που συγκλονίζουν!

25 Μαρτίου 2021 12:37
Ρέθυμνο: Υψώθηκε Ελληνική σημαία 300 τ.μ. στη μαρίνα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

25η Μαρτίου: Μια Ελληνική σημαία 300 τετραγωνικών μέτρων από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ, υψώθηκε με γερανό στη μαρίνα του Ρεθύμνου, ως ελάχιστος φόρος τιμής για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821! Το σκηνικό επιβλητικό και τα συναισθήματα ανάμεικτα, καθώς οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την παρουσία κόσμου, ο οποίος σε άλλα περίπτωση θα είχε κατακλύσει το σημείο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως κατά τη διάρκεια της ημέρας οι Ρεθυμνιώτισσες και οι Ρεθυμνιώτες θα σπεύσουν στη μαρίνα προκειμένου να απολαύσουν τη γαλανόλευκη να «κυματίζει» δίπλα στα κύματα του Κρητικού Πελάγους. Παράλληλα δείτε και το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς - "Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές".

Η σημαία κατασκευάστηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής

Το βίντεο από την έπαρση της σημαίας στη μαρίνα Ρεθύμνου μέσα από τον φακό του Daynight.gr Η σημαία όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του συλλόγου ΣΥΝΠΟΛΙΣ Γιώργος Παπαδόσιφος, «κατασκευάστηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία ενός ελεύθερου κράτους.

Για όλους εκείνους στους οποίους οφείλουμε τιμή αλλά και υπόσχεση ότι εμείς σήμερα μπορούμε ενωμένοι να χαράξουμε το δρόμο για το μέλλον υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας, την πίστη μας, την πατρίδα μας, σεβόμενοι τις παρακαταθήκες των προγόνων μας».

Κατά τη διάρκεια της λιτής τελετής που συνόδευσε την έπαρση της Ελληνικής σημαίας, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο και χόρεψε πεντοζάλη:

Ανατριχίλα: Η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (Video)

25η Μαρτίου: Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στις 08:00 η τελετή της επίσημης έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον εθνικό ύμνο έψαλλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Σημειώνεται πως η Αναστασία Ζαννή, έχει ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας την παρέλαση στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, για τέσσερις συνεχείς χρονιές ως τιμώμενη καλεσμένη από την ομογένεια, παρουσία της προεδρικής φρουράς, των ομογενών και των επισήμων φορέων.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο στην Ελλάδα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Παράλληλα δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση 1821.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share