Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανατριχίλα: Η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (Video)

Η έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης έγινε παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη

25 Μαρτίου 2021 08:36
Ανατριχίλα: Η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (Video)

25η Μαρτίου: Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στις 08:00 η τελετή της επίσημης έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον εθνικό ύμνο έψαλλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Σημειώνεται πως η Αναστασία Ζαννή, έχει ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας την παρέλαση στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, για τέσσερις συνεχείς χρονιές ως τιμώμενη καλεσμένη από την ομογένεια, παρουσία της προεδρικής φρουράς, των ομογενών και των επισήμων φορέων.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο στην Ελλάδα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Παράλληλα δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση 1821.

Στις 8:30 η Δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών

Στις 08:30, θα γίνει η Δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 09:20 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους ξένους ηγέτες, θα ακολουθήσει ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share