Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας: Χτύπησαν με την ασπίδα καλλιτέχνη στη διάρκεια διαμαρτυρίας

Λίγες ώρες πριν ξημερώσει η επέτειος της Επανάστασης...

24 Μαρτίου 2021 22:21
Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας: Χτύπησαν με την ασπίδα καλλιτέχνη στη διάρκεια διαμαρτυρίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας έλαβε τόπο σήμερα (24/3) στην Αθήνα, μετά την προσαγωγή που έγινε σε γιαγιά, με καλλιτέχνες και σπουδαστές δραματικών σχολών να πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ήρεμη αυτή παρέμβαση δέχθηκε την επίθεση των ανδρών των ΥΜΕΤ οι οποίοι απώθησαν βίαια με τις ασπίδες τους τους διαδηλωτές.

Αστυνομική βία: Νέο περιστατικό στο Σύνταγμα

Μάλιστα όπως καταγράφεται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Twitter, αστυνομικός επιτέθηκε και απώθησε με την ασπίδα του κοπέλα η οποία στεκόταν ακούνητη μπροστά του σε μία στάση που θύμιζε το γνωστό έργο του Banksy με το μπουκέτο λουλουδιών και τον διαδηλωτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός της Αστυνομίας έδωσε διαταγή για ΕΔΕ για τον άνδρα των ΥΜΕΤ που φαίνεται στο βίντεο να σπρώχνει βίαια τη γυναίκα.

"Χάος" στον "αέρα" μεταξύ Μπαλάσκα - Μαντά για την αστυνομική βία: "Όταν θα μιλάω εγώ, θα χαλαρώνετε"

Αστυνομία: Εντάσεις υπήρχαν στον "αέρα" και συγκεκριμένα στο MEGA ανάμεσα στον στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα και τον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά για την αστυνομική βία.

Αστυνομία: Η ένταση που υπήρχε στον "αέρα"

Ένταση επικράτησε στον τηλεοπτικό «αέρα» ανάμεσα στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα και τον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά με τον πρώτο να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι και να καλεί τον συνομιλητή του να... χαλαρώσει. Η αντιπαράθεση αλλά και εκνευρισμός ανάμεσα στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. και τον δικηγόρο έφτασε σε σημείο είπε σε έντονη ύφος στον συνομιλητή του: «Όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε. Πιείτε έναν καφέ…».

Αφορμή της έντασης δεν ήταν άλλη από το θέμα των ημερών για την αστυνομική βία, αλλά και τις καταγγελίες που έρχονται στο φως, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο συνδικαλιστής της αστυνομίας αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, αλλά και στις πορείες είπε μεταξύ άλλων: «Άλλα πράγματα, άλλες καταστάσεις. Μιλάμε για στημένες καταστάσεις. Να ρωτάτε τους πολιτικούς όχι τους εν ενεργεία αστυνομικούς».

Ο ίδιος σχολιάζοντας το γεγονός, πως το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί έρευνα για υπέρμετρη αστυνομική βία «εξερράγη». «Όπου υπάρχει καταγγελία να διερευνηθεί. Αλλά δεν πρέπει να φοβίσουμε το αστυνομικό προσωπικό που τραβάει το λουρί και την πίεση και όλο το ζόρι. Να μη ξύνουμε το επαγγελματικό συναίσθημα των αστυνομικών. Να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Καλά κάνει η Αστυνομία και ερευνά μέσω των μηχανισμών της τυχόν αυθαιρεσίες των αστυνομικών. Άλλα όχι να λέμε ότι έχουμε 500 παραβιάσεις από αστυνομικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δείτε τον έντονο διάλογο από το 20:20 και μετά:

«Αν αυτό είναι το ύφος στην τηλεόραση, καταλαβαίνετε τι γίνεται έξω»

Από την πλευρά του όταν ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς, αναφερόμενος στα περιστατικά βίας του είπε ότι δεν μιλάει κανείς για τους αστυνομικούς συλλήβδην, αλλά για τα μεμονωμένα περιστατικά», κάτι που είχε ως συνέπεια ο Μπαλάσκας να επιτεθεί εναντίον του. «Κύριε Μαντά χαλαρώστε. Όταν θα μιλάω εγώ για αυτά, θα χαλαρώνετε κύριε Μαντά. Όταν μιλάω σε αυτά θα χαλαρώνετε κ. Μαντά» είπε ο ίδιος, χτυπώντας στην συνέχεια το χέρι του στο τραπέζι.

«Τι λέτε τώρα, σε ποιον απευθύνεστε έτσι» ήταν η αντίδραση του δικηγόρου, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να συνεχίζει λέγοντας σε έντονο ύφος: «Πιείτε λίγο καφέ κύριε Μαντά». Στην συνέχεια ο δικηγόρος τόνισε από την πλευρά του πως «αν αυτό είναι το ύφος και ο τρόπος των αστυνόμων που μετέρχονται την αστυνομία με τον πολίτη καταλαβαίνετε τι γίνεται έξω. Αν γίνονται αυτά στον αέρα, αυτές οι συμπεριφορές από θεσμικούς παράγοντες, φανταστείτε τι γίνεται πίσω από τις κάμερες».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share