Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται ολόκληρη η χώρα, ενόψει της 25ης Μαρτίου και της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

24 Μαρτίου 2021 17:53
Στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Αθήνα έφτασαν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. Το ζεύγος έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης (24/3) λίγο μετά τις 17:30 με ειδική πτήση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η υποδοχή του γίνεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τιμητικό άγημα. Ωστόσο δείτε και τους δρόμους που αναμένεται να κλείσουν στην Αθήνα λόγω της 25ης Μαρτίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής

14.00: Άφιξη του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

14.30: Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

17.35: 'Αφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

18.15: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 182.

Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον πρωθυπουργό, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ , η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου, Ζαν-Λικ Μαρτινέζ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share