Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Χιονόπτωση στη Θάσο: Στα λευκά "ντύθηκε" το νησί (Video)

Απίστευτες εικόνες

24 Μαρτίου 2021 16:56
Χιονόπτωση στη Θάσο: Στα λευκά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Εδώ και πολλά χρόνια είχαν να δουν να πέφτει τόσο χιόνι, οι κάτοικοι της Θάσου, στα τέλη Μαρτίου και πολλοί από αυτούς ξαφνιάστηκαν όταν περίπου στη 1:00 μμ άρχισε να το στρώνει για τα καλά. Μέσα σε περίπου 1,5 ώρα, το χιόνι έφτασε σε πολλά σημεία τα 8-10 εκατοστά, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω από το μηδέν.

Αποτέλεσμα ήταν πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν στον δρόμο Λιμένα - Παναγίας, καθώς δεν είχαν προλάβει να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Ωστόσο δείτε και την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος προειδοποιεί για χιόνια.

Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο στο οδικό δίκτυο κοντά στο χωριό της Παναγίας, όπου το μεγαλύτερο υψόμετρο δημιουργούσε ευνοϊκότερες συνθήκες για τη χιονοκάλυψη. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και η διακοπή της χιονόπτωσης λίγο μετά τις 2.30μμ, βοήθησε ώστε να ξεπεραστούν τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν.

"Ψυχρή εισβολή την 25η Μαρτίου" - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί (Video)

Καιρός σήμερα: Την καθιερωμένη του πρόγνωση για τον καιρό έκανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Open, ο οποίος τόνισε πως ο υδράργυρος έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και στους -2 σε Ιωάννινα, Νευροκόπι και Ορεστιάδα.

«Έχουν έρθει πολικής προέλευσης αέριες μάζες» προσέθεσε, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα «οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό προς το νότιο Ιόνιο που κατευθύνεται προς τη θάλασσα των Κυθήρων και έχει επιδεινώσει τον καιρό στην κεντρική, ανατολική και νότια χώρα. Αυτό το σύστημα θα αρχίσει να απομακρύνεται προς τα ανατολικά». Ωστόσο χθες η κακοκαιρία έδειξε τα δόντια της καθώς χιόνισε στην Πάρνηθα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον έμπειρο μετεωρολόγο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share