Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα Σμύρνη: Καταθέτει στην ανακρίτρια ο ειδικός φρουρός που δέχθηκε δολοφονική επίθεση

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του θύματος

23 Μαρτίου 2021 12:36
Νέα Σμύρνη: Καταθέτει στην ανακρίτρια ο ειδικός φρουρός που δέχθηκε δολοφονική επίθεση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα Σμύρνη: Στην ανακρίτρια βρίσκεται αυτή την ώρα ο 28χρονος ειδικός φρουρός που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Σμύρνη στις 9ης Μαρτίου. Ο νεαρός άνδρας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και κλήθηκε για κατάθεση από την ανακρίτρια, προκειμένου να ρίξει φως στα γεγονότα εκείνης της ημέρας και κυρίως να περιγράψει όλα όσα βίωσε με την άγρια επίθεση εναντίον του.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε πως ο εντολέας του ζει από θαύμα: «Από την κατάθεση θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο. Από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν "σκοτώστε τον, τελειώστε τον"».

Νέα Σμύρνη: Καταθέτει στην ανακρίτρια ο ειδικός φρουρός που δέχθηκε δολοφονική επίθεση

Από θαύμα ζει ο 28χρονος ειδικός φρουρός

«Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν, αλλά να σκοτώσουν» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά τόνισε ότι το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 28χρονο. «Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση» επισήμανε η κυρία Βαρελά.

Να σημειωθεί ότι για τα τραγικά γεγονότα της Νέας Σμύρνης έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε συνολικά 19 άτομα. Από αυτούς, τρεις απολογήθηκαν για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του ειδικού φρουρού και προφυλακίστηκαν. Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Είμαστε εγκλωβισμένοι...» - Οι δραματικοί διάλογοι την ώρα της επίθεσης στον αστυνομικό (Video)

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Τον διάλογο που είχαν οι αστυνομικοί με το κέντρο επιχειρήσεων την ώρα που ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ δεχόταν την επίθεση από τις ορδές κουκουλοφόρων στη Νέα Σμύρνη έφερε στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι, όπως αποτυπώνονται παρακάτω:

Αστυνομικός: Είμαστε εγκλωβισμένοι, στείλτε ενισχύσεις

Κέντρο: Όποια ομάδα είναι τώρα, σύντομα να βγούμε στην Αγίας Φωτεινής, πρέπει να έχουν εγκλωβιστεί, ανάμεσα από την Αγίας Φωτεινής, την Πλαστήρα και την Βενιζέλου έχουν εγκλωβιστεί δικοί μας, έχουν πάρει συνάδελφο;

Κέντρο: Έχουμε ειδοποιήσει ασθενοφόρο, Πλαστήρα και Φωτεινής, τώρα όλες οι ΔΡΑΣΕΙΣ, θέλω να κατεβείτε Φωτεινής και Πλαστήρα, χαμηλά

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ηχητικά ντοκουμέντα οι κουκουλοφόροι είχαν στήσει ενέδρες κατά μήκος του δρόμου από το αστυνομικό τμήμα προς την οδό την Αγίας Φωτεινής με σκοπό να επιτεθούν σε αστυνομικούς, περιμένοντας να περάσουν με τα μηχανάκια.

Κέντρο: Προσπαθούν να κυκλώσουν και να έρθουν και από την άλλη πλευρά του τμήματος.

Αστυνομικός: Έχουνε κάνει οδοφράγματα από Θράκης προς την Αγίας Φωτεινής, προσοχή, έχουν στήσει ενέδρες, να μην πάνε προς τα εκεί. Επανέρχομαι, όλα τα στενά από Θράκης, Φιλαδελφείας, είναι καβατζωμένοι και αναμένουν να περάσει ΔΡΑΣΗ

Οι κουκουλοφόροι δημιούργησαν πολεμικό σκηνικό και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους με το κέντρο επιχειρήσεων να δίνει εντολή στους αστυνομικούς για προστασία της σωματικής τους ακεραιότητα

Κέντρο: Έρχονται προς τα πάνω τα άτομα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, τα έχουν διαλύσει όλα. Εφόσον μπορείτε να προβείτε σε συλλήψεις, να κάνουμε συλλήψεις, προέχει η σωματική σας ακεραιότητα

Μάλιστα κατά την διάρκεια των επεισοδίων διαπιστώθηκε πρόθεση των κουκουλοφόρων να κινηθούν και προς τον σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Κέντρο: Έχω υπόψιν, έχω υπόψιν πως για τα καύσιμα έχουμε κίνηση των ατόμων, με μεγάλη προσοχή

Σημειώνεται, πως 12 μέρες μετά, ο τραυματίας ειδικός φρουρός παραμένει για νοσηλεία στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων δραστών που συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share