Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου: "Φρούριο" η Αθήνα για την στρατιωτική παρέλαση - 4.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones

Με έντονη την παρουσία της αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί φέτος η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

23 Μαρτίου 2021 11:30
25η Μαρτίου:

25η Μαρτίου: Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα στο Σύνταγμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στην εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη θα συμμετέχουν περίπου 4.000 αστυνομικοί.

Επίσης, δύο ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, έξι drones και ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ θα «σκανάρουν» από ψηλά το κέντρο της πρωτεύουσας για τυχόν ύποπτες κινήσεις, ενώ απόρθητα φρούρια θα είναι και τα ξενοδοχεία που θα διαμείνουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ωστόσο φορτηγάκια με απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων (jammer), που θα περιπολούν τα σημεία διέλευσης των επισήμων, ενώ σε επιφυλακή θα είναι πυροτεχνουργοί και σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών.

Περίπου 3.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στα μέτρα διεξαγωγής της παρέλασης και 600 σε εκδήλωση στο νεότευκτο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης. Παράλληλα στην "μάχη" κατά του κορωνοϊού ρίχνονται 206 ιδιώτες γιατροί μετά επιστράτευση για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ από το Υπουργείο Υγείας.

25η Μαρτίου: 'Φρούριο' η Αθήνα για την στρατιωτική παρέλαση

Τα μέτρα θα ισχύσουν από νωρίς αύριο το πρωί

Τα μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ, θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να ισχύουν από νωρίς αύριο (Τετάρτη) το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση θα βρεθεί ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στις 24 Μαρτίου στη νέα Εθνική Πινακοθήκη.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της ΕΛ.Α.Σ πραγματοποιούνται καθημερινές συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να διασφαλιστεί ένα «πέπλο» ασφαλείας για να μην αμαυρωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης που θα φτάσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share