Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δήλωση σοκ από τη Ματίνα Παγώνη: "Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους"

"Μάχη" στο ΕΣΥ!

23 Μαρτίου 2021 09:13
Δήλωση σοκ από τη Ματίνα Παγώνη:

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην ανάγκη επίταξης περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Τι ανέφερε;

Συγκεκριμένα, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, υπάρχει ανάγκη για βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτάξει κι άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. "Τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουμε, δε μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα;", σημείωσε.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είπε πως "όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί. Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση". Μάλιστα, έκανε έκκληση στους νέους να προσέχουν, καθώς όπως έχει αποδειχτεί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.

Ματίνα Παγώνη

Η κυρία Παγώνη για την επίτευξη της ανοσίας είπε ότι "χωρίς εμβολιασμούς δε θα μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία και να κάνουμε καλοκαίρι. Ορόσημο ο Ιούλιος για την ανοσία."

Τέλος, σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτίμησε ότι στο δεκαήμερο με τη μείωση των κρουσμάτων σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα. "Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση". Παράλληλα, διαβάστε εδώ τα πιθανά σενάρια για λιανεμπόριο, εστίαση και σχολεία.

Παγώνη - "Στο 60% η αύξηση της μεταδοτικότητας λόγω των μεταλλάξεων"

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, με τους ειδικούς να "κρούουν" καμπανάκι κινδύνου για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας. Για τα παραπάνω μίλησαν στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Η κ. Παγώνη εξέφρασε την ανησυχία της για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και την κατάσταση στο ΕΣΥ, τονίζοντας ότι η μεταδοτικότητα έχει αυξηθεί κατά 40% με 60% λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των κρεβατιών στα νοσοκομεία, καθώς η κάλυψη χθες ήταν στο 91%.

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά υπογράμμισε ακόμα ότι λόγω των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικίες μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και όπως είπε οι ηλικίες των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι από 30 έως 60 ετών. Ωστόσο, εξέφρασε και τον προβληματισμό της για τις ποσότητες των εμβολίων, για τι αν θα έχουμε τις δόσεις ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την μετάδοση των μεταλλάξεων, όπως είπε.

Τέλος, η κ. Παγώνη πρότεινε να αυξηθεί η τηλεργασία πάνω από 60%, ώστε όπως είπε να μην μετακινούνται οι πολίτες για να μεταβούν στην εργασία τους, ενώ σημείωσε πως τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν με κανόνες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share