Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αηδία: Pet shop στην Αθήνα διαφημίζουν εξωτικά είδη όπως φίδια, αράχνες και αλιγάτορες!

Η νέα μόδα και το δάγκωμα κόμπρας στον 30χρονο!

20 Μαρτίου 2021 11:02
Αηδία: Pet shop στην Αθήνα διαφημίζουν εξωτικά είδη όπως φίδια, αράχνες και αλιγάτορες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε διαμερίσματα της Αθήνας... φιλοξενούνται δηλητηριώδη φίδια, σκορπιοί και αράχνες, καθώς και αρκετές σαύρες ιγκουάνα. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, η αγορά ερπετών, ακόμη και των επικίνδυνων, τείνει να γίνει μόδα σε μια κατηγορία της νεολαίας, η οποία αρέσκεται να προβάλλει την διαφορετικότητα της.

Μπορεί το περιστατικό με τον Κύπριο που δαγκώθηκε από Ινδική κόμπρα "Naja Kaouthia" μέσα στο διαμέρισμα του στου Ζωγράφου να προκάλεσε εντύπωση, ωστόσο, όσοι ασχολούνται με τα ερπετά, γνωρίζουν καλά ότι τέτοιου είδους επικίνδυνα είδη μπαίνουν πλέον εύκολα στα σπίτια, αφού δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος στην εισαγωγή τους από χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν, το Βιετνάμ και η Καμπότζη.

"Οι αγοραστές είναι συνήθως νεαροί έως 30 ετών, που το κάνουν για να εντυπωσιάζουν και να προκαλούν την προσοχή του κόσμου" λέει στο protothema.gr πρόσωπο που ασχολείται με την εισαγωγή ερπετών, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. "Μεγάλη πέραση έχουν οι ταραντούλες καθώς ξεκινούν από τα 15 ευρώ ( Lasiodora parahybana) με την ακριβότερη να μην υπερβαίνει τα 45 ευρώ (Grammostola pulchra) όπως και σκορπιοί" προσθέτει.

Pet shop Αθήνα

Κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, ένας κούριερ από άλλο Pet Shop της Αθήνας μπορεί να φέρει στη πόρτα σου έναν Giant forest Scorpion, το μέγεθος του οποίου φτάνει μέχρι και τα 12 εκατοστά, με χαμηλής τοξικότητας δηλητήριο, το τσίμπημα του οποίου ωστόσο είναι αρκετά επώδυνο, όπως σημειώνεται στην αγγελία. Ψάχνοντας στα ηλεκτρονικά καταστήματα που πουλάνε ερπετά εντοπίσαμε και έναν σκορπιό Pandinus Karvimanus, με μέγεθος έως 25 εκατοστά που προέρχεται από την ανατολική Αφρική.

Αυτός είναι ο 30χρονος που δαγκώθηκε από φίδι

Στα ο 30χρονος Κύπριος αυτοσυστήνεται ως ψυχολόγος και λάτρης των φιδιών "που αυτή την εποχή δουλεύει με πολλές κόμπρες Naja Kaouthia" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο προφίλ του στο Instagram, το οποίο είναι και γεμάτο με φωτογραφίες δηλητηριωδών ερπετών.

κόμπρες Αθήνα

Οι γιατροί στη ΜΕΘ του Αγίου Σάββα, εκεί όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Κύπριος, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Χθες το πρωί του χορηγήθηκε το αντίδοτο για το δηλητήριο της Ινδικής κόμπρας, το οποίο έφτασε με ιδιωτική πτήση από την Κύπρο καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει τράπεζα αντιδότων, επισήμανε στο protothema.gr ο Κύπριος ιδιοκτήτης του Pet Shop "Reptilia Nostra", ο οποίος γνωριζόταν με τον 30χρονο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share