Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κρήτη: Σπαρακτικές στιγμές στο τελευταίο αντίο του 3χρονου Ζαχαρία - Έστρωσαν λουλούδια για να περάσει η σορός του (Video)

Τραγικές φιγούρες οι γονείς - Συγκλονίζουν οι μαντινάδες για το αγγελούδι

19 Μαρτίου 2021 16:22
Κρήτη: Σπαρακτικές στιγμές στο τελευταίο αντίο του 3χρονου Ζαχαρία - Έστρωσαν λουλούδια για να περάσει η σορός του (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σπαρακτικές στιγμές επικρατούν στην Κρήτη στο τελευταίο αντίο του 3χρονου Ζαχαρία, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από τη γενναία μάχη που έδωσε έπειτα από την πτώση του σε βαρέλι με ασβεστόνερο.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη στο χωριό, έπειτα από την τραγική απώλεια του 3χρονου αγοριού. Με λουλούδια έστρωσαν δρόμο στον οικισμό της Λιγόρτυνου, από τον οποίο πέρασε η νεκρική πομπή που έφερε τη σορό του μικρού Ζαχαρία.

Μόλις έκανε την εμφάνισή του το λευκό φέρετρο όλοι οι παρευρισκόμενοι «λύγισαν» καθώς ακόμα και τώρα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Ζαχαρίας δεν βρίσκεται κοντά τους.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι γιαγιάδες με τους παππούδες του μικρού αγοριού

Τραγικές φιγούρες αποτελούν οι γονείς καθώς και οι γιαγιάδες με τους παππούδες του μικρού αγοριού. Από νωρίς στο σπίτι της οικογένειας κυριαρχεί η θλίψη και ο πόνος καθώς και μία σιωπή που όπως την χαρακτήρισε ο ιερέας του χωριού «είναι εκκωφαντική». Η γιαγιά του παιδιού, που με δυσκολία στέκεται στα πόδια της, ραγίζει τις… καρδιές όλων των παρευρισκομένων με το μοιρολόι της.

Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουν το παιδί τους, αποφάσισε να βαφτίσει τη μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες, θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για τη ζωή κάποιο άλλο.

«Άντε καλό μου Ζαχαριό στον ουρανό απάνω» – Συγκλονίζουν οι μαντινάδες για το δίχρονο αγγελούδι

Ολόκληρη η Κρήτη έχει συγκλονιστεί από το χαμό του μικρού Ζαχαρία, με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναρτούν μαντινάδες για το αδικοχαμένο παιδάκι.

Ακολουθούν κάποιες από αυτές:

Μαντινάδες στην κηδεία του 3χρονου Ζαχαρία στην Κρήτη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share