Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ποιο συμπλήρωμα διατροφής πρέπει να αποφύγετε

Μεγάλη προσοχή

19 Μαρτίου 2021 11:07
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ποιο συμπλήρωμα διατροφής πρέπει να αποφύγετε

ΕΟΦ: Συναγερμός σήμανε από τον ΕΟΦ όπου εξέδωσε ανακοίνωση για ένα συμπλήρωμα διατροφής το οποίο πρέπει να αποφεύγουν οι πολίτες.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΦ μέσα από πρόσφατη ανακοίνωση του δήλωσε ότι ανακαλεί κρέμα για δερματικές παθήσεις λόγω κάποιων προβλημάτων που υπήρχαν.

Μεγάλη η κατάσταση.

ΕΟΦ: Η ανακοίνωση για το συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ αναφέρει ότι το CATZKILL PARANOIA BY NOT 4PUSSY κυκλοφορεί στην Ελλάδα ως συμπλήρωμα διατροφής, όπου και κάνει γνωστό ότι το προϊόν βρέθηκε να περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση τις ουσίες caffeine (καφεΐνη) και Synephrine (συνεφρίνη) η οποία δεν περιλαμβάνεται στα συστατικά (δεν αναγράφεται στην ετικέτα).

Βρέθηκε επίσης και το μη εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό Διμέθυλο-άμινο-αιθανόλη (DMAE) σε συγκέντρωση που φαίνεται να έχει φαρμακολογική δράση.

Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Best Pharma Supplements Ltd, Ηνωμένου Βασιλείου. Τα παραπάνω προϊόντα δεν είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου.

Η προειδοποίηση του ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ολλανδίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASSF).

Κορωνοϊός: Διαψεύδει ο ΕΟΦ απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων διαψεύδει δημοσιεύματα περί απόσυρσης παρτίδας του εμβολίου της εταιρίας AstraZeneca στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει ο ΕΟΦ, η παραγωγός εταιρία αλλά και ο Αυστριακός Οργανισμός Φαρμάκων, «δεν σχετίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα και τον εμβολιασμό με ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στην Αυστρία».

Διαψεύδει ο ΕΟΦ απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της ετ. AstraZeneca στην Ελλάδα, ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η παραγωγός εταιρεία, καθώς και ο Αυστριακός Οργανισμός Φαρμάκων, δεν σχετίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα και τον εμβολιασμό με ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στην Αυστρία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share