Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρήνος στη Κρήτη: Πέθανε τελικά ο 2χρονος Ζαχαρίας!

Τραγικό τέλος για το παιδάκι που είχε πέσει σε βαρέλι

19 Μαρτίου 2021 07:56
Θρήνος στη Κρήτη: Πέθανε τελικά ο 2χρονος Ζαχαρίας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγικό τέλος είχε τελικά η μάχη που έδινε ο 2χρονος Ζαχαρίας στη Κρήτη, καθώς τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή!

Τα μηνύματα ήταν δυσάρεστα από χθες καθώς οι γιατροί έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει καθώς η ανταπόκρισή του ήταν μικρή και μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να τον κρατήσει στην ζωή.

Ένα θαύμα που δυστυχώς δεν έγινε, όπως συνέβη ένα 24ωρο πριν, χάρη στην τεράστια προσπάθεια ενός διασώστη του ΕΚΑΒ που μετά από δύο ώρες κατάφερε να επαναφέρει τον σφυγμό του μικρού παιδιού 2,5 ετών.

Ο μικρός Ζαχαρίας είχε πέσει σε ένα βαρέλι γεμάτο ασβεστόνερο στο Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, το απόγευμα της Τετάρτης. Οι γονείς του το έχασαν από τα μάτια τους για μία στιγμή και όταν το βρήκε η γιαγιά του έσπευσαν στο ιατρικό κέντρο του Χάρακα. Εκεί το παιδί μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του όπου δεν έδειχνε ανταπόκριση. Ενας διασώστης του ΕΚΑΒ όμως κατάφερε να το επαναφέρει και ο Ζαχαρίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Τραγωδία στη Κρήτη

Από την αρχή οι γιατροί ήταν συγκρατημένοι καθώς έδιναν λίγες ελπίδες στο να συμβεί και ένα δεύτερο θαύμα. Οι γονείς του ήταν ενήμεροι από την πρώτη στιγμή πως η ανταπόκρισή του ήταν φτωχή και οι πιθανότητες να τα καταφέρει ελάχιστες. Νοσηλεύτηκε διασωληνωμένο στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού της μονάδας, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Το επίσημο ανακοινωθέν των γιατρών

«Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη» ανέφερε ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας στον Χάρακα, Κωνσταντίνος Πετούσης πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο μικρός Ζαχαρίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share